Іранська влада викрала тіло журналіста «Радіо Свобода»

Іранська влада викрала тіло журналіста «Радіо Свобода»

27 Жовтня 2022
808
27 Жовтня 2022
17:51

Іранська влада викрала тіло журналіста «Радіо Свобода»

808
Реза Хагігатнеджад помер у лікарні. Його тіло перехопили невідомі. У іранській службі «Радіо Свобода» кажуть, що це зробили агенти «Корпусу вартових ісламської революції».
Іранська влада викрала тіло журналіста «Радіо Свобода»
Іранська влада викрала тіло журналіста «Радіо Свобода»

Іранські спецслужби викрали тіло журналіста «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Рези Хагігатнеджада. Про це повідомляє «Радіо Фарда» (іранська служба «Радіо Свобода»).

45-річний Хагігатнеджад помер 17 жовтня в лікарні Шаріте в Берліні внаслідок онкозахворювання. Його тіло репатріювали до Ірану для поховання 25 жовтня.

Тіло медійника перехопили агенти «Корпусу вартових ісламської революції» та вивезли його в невідоме місце. Про це з власних джерел дізналися журналісти іранської служби «Радіо Свобода – Радіо Фарда», де Хагігатнеджад працював з 2019 року. Родичі та друзі повідомили «Радіо Фарда», що необхідні дозволи були видані для поховання Хагігатнеджада на батьківщині, в південному іранському місті Шираз. За цими даними, уряд тисне на родину журналіста, щоб вона погодилася поховати його на іншому кладовищі за межами рідного міста. Влада Ірану не коментувала ситуацію.

Реза Хагігатнеджад був відомим аналітиком і політичним коментатором, який спрацював із перськомовними медіа в Ірані та за його межами. Він вів роботу з 2000-х до 2012 року. Пізніше журналіст залишив Іран на тлі посилення тиску на медіа і почав співпрацювати з перськомовними ЗМІ за межами країни. Він не зміг повернутися на батьківщину через свою журналістську діяльність. На «Радіо Фарда» Хагігатнеджад працював редактором з 2019 року до своєї смерті.

Нагадаємо, в Ірані вже понад місяць тривають протести проти влади Ісламської Республіки Іран та її авторитарного курсу.

У МЗС України Іран вважають співучасником російської агресії. Ця заява прозвучала після того, як Україна отримала докази, що офіційний Тегеран надає зброю для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян.

Фото: «Радіо Фарда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду