detector.media
01.12.2022 14:01
«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера
«Forbes Україна»: Коломойський втратив статус мільярдера
Після втрати «Укрнафти» та «Укртатнафти» Forbes переоцінив статки Коломойського у $850 млн.

Український бізнесмен та медіавласник Ігор Коломойський у 2022 році втратив статус мільярдера, повідомляє «Forbes Україна».

У 2021 році Forbes оцінив статки Коломойського у $1,8 млрд, тоді він посів четверте місце у списку найбагатших людей України. Напередодні російської навали видання переоцінило його статки у $1,9 млрд. Після втрати «Укрнафти» та «Укртатнафти» у листопаді 2022 року Forbes переоцінив його статки вже у $850 млн.

Видання нагадує, що акції «Укрнафти» та «Укртатнафти» були відчужені на користь держави. Ці активи – вагома складова бізнес-імперії неформальної групи «Приват» Коломойського та Геннадія Боголюбова.

У березні 2022 року американський журнал Forbes оновив глобальний список світових мільярдерів. Згідно з ним масштабна російська агресія значно знизила статки найбагатших українців. Зокрема, з клубу українських мільярдерів тоді вибув Петро Порошенко.

Ігор Коломойський – український олігарх і політичний діяч, співвласник групи Приват та кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1». З 2014 по 2015 роки Коломойський очолював Дніпропетровську область. 

З березня 2021 року Коломойський перебуває під санкціями США, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні.  

У 2021 році міністр юстиції України Денис Малюська заявляв, що Коломойський гарантовано потрапить в реєстр олігархів.

Фото: Дмитро Ларін/УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY