Коломойський назвав закон про олігархів корисним та вигідним

Коломойський назвав закон про олігархів корисним та вигідним

15 Лютого 2022
2119
15 Лютого 2022
09:08

Коломойський назвав закон про олігархів корисним та вигідним

2119
Ігор Коломойський: Якщо не посадять тут, то ти повністю легалізований на Заході.
Коломойський назвав закон про олігархів корисним та вигідним
Коломойський назвав закон про олігархів корисним та вигідним

Бізнесмен Ігор Коломойський не вбачає жодних ризиків через президентський закон про олігархів. Про це Коломойський заявив в інтерв’ю «Українській правді».

«Як мені пояснили адвокати, мені це вигідно, це мене влаштовує. Це хороший закон. Якщо не посадять тут, то ти повністю легалізований на Заході… Коли ти чесна людина, тебе все одно питають: а "откуда дровишки"? А тепер ось у мене електронна декларація, ось закон про олігархів, ось я її здав, ось мене поки що не посадили, ось довідка, що жодних кримінальних справ щодо цього закону», – каже Коломойський.

Ігор Коломойський – український олігарх і політичний діяч, співвласник групи Приват та кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1». З 2014 по 2015 роки Коломойський очолював Дніпропетровську область. У 2021 році Коломойський опинився на четвертому місці в українському списку Forbes зі статками у 1,8 мільярда доларів.

З березня 2021 року Коломойський перебуває під санкціями США, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні.  

5 листопада 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про олігархів. 

Після набуття чинності закону олігархами вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть таким ознакам:

  • беруть участь у політичному житті;
  • мають значний вплив на ЗМІ;
  • громадянин є кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, який має монопольне становище на ринку та протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище;
  • мають активи на понад 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

Особам, яких визнали олігархами, забороняється здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій, фінансувати будь-яку політичну агітацію або проведення мітингів і демонстрацій з політичними гаслами, бути покупцем (бенефіціаром покупця) при приватизації об'єктів великої приватизації.

Виключити особу з реєстру олігархів може РНБО на підставі заяви особи, включеної до реєстру, якщо вона буде відповідати менше, ніж трьом критеріям, які визначені цим законопроєктом.

Фото: Дмитро Ларін/УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2119
Читайте також
15.09.2023 09:25
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 067
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду