Журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA

Журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA

20 Липня 2022
2457
20 Липня 2022
13:30

Журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA

2457
На каналі ProUA власні рубрики мають Діана Доскоч, Євгенія Бритик, Ігор Козак, ведучі прямих етерів Марина Рева та Володимир Курінний. Також в етер повертається Остап Дроздов.
Журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA
Журналісти 4 каналу розвивають ютуб-проєкт ProUA

Головна гостьова редакторка 4 каналу Катерина Бичихіна у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що група працівників каналу з власної ініціативи переформатувала ютуб-канал мовника, перейменувавши його на ProUA.  

Раніше в Україні існувало онлайн-видання з такою назвою, однак його поглинуло видання «Коментарі».

«Ютуб-канал не належав Ковальову — це окрема структура, оформлена на нашу колегу, яка розвивала цей канал із першого дня… Всі паролі були в нас. І наші 120 тисяч підписників також залишились. Зараз ми намагаємось розвивати канал. У нас є кілька редакторів, за кожним закріплена рубрика. Є журналісти, які мають власні рубрики — Діана Доскоч, Євгенія Бритик, Ігор Козак та інші. Ведучі прямих етерів Марина Рева та Володимир Курінний. Також на глядачів чекає сюрприз — повернення Остапа Дроздова, наш спільний проєкт. Я — керівниця проєкту, займаюсь організаційними питаннями, допомагаю з гостями», — каже Бичихіна.

Контент для ютуб-каналу ProUA створюють близько сорока працівників 4 каналу — поки що на волонтерських засадах, але сподіваються знайти проукраїнського інвестора.

У грудні 2021 року 4 канал купив «слуга народу» Олексій Ковальов, нардеп  задекларував купівлю мовника як подарунок від батьків вартістю понад 4 мільйони гривень. 

Зараз Ковальов перебуває на території тимчасово окупованої Херсонської області та співпрацює з окупантами. Нардепу оголосили підозру у держзраді, майно Ковальова вже конфісковано. 

У квітні правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук.

Журналісти 4 каналу після незначних виплат у лютому залишаються без зарплатні та не мають доступу до офісу телеканалу. 

Скріншот відео: ProUA/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду