Bihus.Info виявили «тіньового куратора» АРМА: приходить, роздає вказівки і б’є працівників

Bihus.Info виявили «тіньового куратора» АРМА: приходить, роздає вказівки і б’є працівників

12 Грудня 2023
9045
12 Грудня 2023
09:54

Bihus.Info виявили «тіньового куратора» АРМА: приходить, роздає вказівки і б’є працівників

9045
Підприємець Вадим Грона був радником голови АРМА, а тепер обраний до громадської Антикорупційної ради. Чиновника, якого він вдарив за непослух, звільнили з роботи.
Bihus.Info виявили «тіньового куратора» АРМА: приходить, роздає вказівки і б’є працівників
Bihus.Info виявили «тіньового куратора» АРМА: приходить, роздає вказівки і б’є працівників

Колишній радник голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олени Думи підприємець Вадим Грона продовжує, попри звільнення, відвідувати Агентство та давати вказівки службовцям, хоча не є його працівником. Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Журналісти регулярно фіксували появу Грони в АРМА протягом кількох тижнів у листопаді-грудні цього року.

Згідно з офіційними наказами, які журналісти отримали від АРМА у відповідь на запит, підприємець Вадим Грона працював позаштатним радником голови АРМА Олени Думи з 7 липня по 3 жовтня 2023 року включно. З 4 жовтня він був звільнений за власним бажанням, ідеться в наказі.

Проте, за даними видання, він продовжує регулярно ходити в агентство. Bihus.Info підкреслює, що Грона використовує електронну картку для проходу в АРМА, хоча не повинен мати вільного доступу туди.

Крім цього, він проводить в агентство відвідувачів за власною карткою, без реєстрації, заводить відвідувачів до офіційних співробітників агентства, «а також дає вказівки співробітникам».

Так, журналісти стверджують, що 5 жовтня 2023 року Грона покликав в управління менеджменту активів тодішнього начальника Центрального міжрегіонального теруправління АРМА Владислава Романова.

Грона надав йому вказівку, яка стосувалася одного з арештованих активів. А коли Романов відмовився її виконувати і пішов, Грона наздогнав його на виході з агентства та вдарив. Подія потрапила на камери відеоспостереження в АРМА, йдеться в матеріалі.

За словами видання, свідком удару та подальших погроз був інший працівник АРМА Віталій Тесленко, який на той момент обіймав посаду начальника відділу внутрішнього аудиту. Тесленко відзняв відео нападу з монітору охоронця в приміщенні АРМА.

За словами Романова, 5 жовтня удару передувала зустріч низки співробітників агентства в управлінні менеджменту активів, яку організував Грона.

«Грона… організував робочу зустріч великої кількості керівництва управління менеджменту активів. Чомусь керівник управління менеджменту активів, офіційна посадова особа, державний службовець Олексій Іщенко стояв і отримував завдання від Грони. Підлеглі Іщенка теж слухались», — сказав Романов.

Голова агентства Олена Дума у письмовій відповіді Bihus.Info пояснила, чому Грона був у приміщенні АРМА 5 жовтня, хоча його звільнили ще 4 жовтня, тим, що він зайшов в АРМА уточнити, як подавати документи в Антикорупційну рада АРМА.

Після інциденту Романова, якого вдарив Грона, і Тесленка, який зробив відеозапис цього удару, звільнили з АРМА. А Грону натомість робоча група від АРМА обрала заступником голови новоствореної громадської Антикорупційної ради АРМА (її створили на додачу до вже існуючої громадської ради АРМА, пояснюють журналісти).

Журналісти додали, що Антикорупційна рада — це громадський орган, а його представники не є працівниками агентства, тому вони не мають вільного доступу туди, як і електронних карток для входу.

«Однак це правило не стосується Вадима Грони. Попри те, що Антикоррада АРМА на момент публікації збиралась лише один раз, Вадим Грона відвідує АРМА буквально щодня», — резюмує видання.

Фото: Bihus.Info

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9045
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
137 дн. тому
прийде час і їх почнуть відстрілювати!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду