Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені

Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені

10 Січня 2022
6428
10 Січня 2022
10:31

Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені

6428
Олексій Ковальов: Я вів перемовини з іншими регіональними каналами, але співвідношення ціна-якість у 4 каналу було оптимальним.
Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені
Новий власник 4 каналу: Актив купили батьки, а потім подарували мені

Новий власник 4 каналу, нардеп «Слуги народу» Олексій Ковальов в інтерв'ю «Бабелю» заявив, що купівля мовника відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб». Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

«Усі центральні канали зазвичай мають походження з Кіпру. А це перша купівля у відкриту – без будь-яких сторонніх осіб. Тобто я купив на себе, точніше — на батьків, а батьки мені подарували… У нас є сімейний бізнес, який оформлений на батьків. Я сам юрист, тому вирішив зробити такий порядок правочину – батьки купили цей актив і подарували його мені», – каже Ковальов.

Нардеп відмовився назвати конкретну суму угоди, зазначивши, що фінансування каналу буде вестись у першу чергу за рахунок його власних коштів (Ковальов задекларував приблизно 7 мільйонів гривень, – ДМ).  

За словами Ковальова, перемовини щодо купівлі 4 каналу тривали майже рік, мовник привабливий тим, що має ліцензію на цифрове мовлення на території усієї України.

«Я вів перемовини з іншими регіональними каналами, але співвідношення ціна-якість у 4 каналу було оптимальним. У цього каналу є ліцензія Т-2, тобто він досить потужний. Якщо в нього зараз зробити правильні інвестиції, він дасть більше покриття і більше впізнаваності у глядачів».

Новий власник планує зберегти напрям інформаційно-розважального каналу і запевняє, що не буде втручатися в редакційну політику.

28 грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов став засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал), а Іван Ковальов та Наталія Ковальова (тоді припускали, що це батьки нардепа) – бенефіціарними власниками.

Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик, після того, як у вересні 2021-го зі складу власників вийшов Максим Варламов.

Фото: Олексій Ковальов – народний депутат/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду