Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу

Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу

25 Липня 2022
3831
25 Липня 2022
11:55

Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу

3831
Компанія Кропачова стала одноосібним бенефіціаром ТОВ «Корона санрайс», яке володіє цифровою ліцензією 4 каналу.
Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу
Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу

Український бізнесмен Віталій Кропачов отримав контроль над компанією «Корона санрайс», яка має цифрову ліцензію для трансляції 4 каналу, що досі належить нардепу-колаборанту Олексію Ковальову.

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на дані YouControl.

19 липня 2022 року компанія «Укрдонінвест» Кропачова стала одноосібним бенефіціаром ТОВ «Корона санрайс», яке володіє цифровою ліцензією 4 каналу. Цього дня кінцевим бенефіціарним власником телеканалу замість Ковальова став столичний юрист Максим Варламов.

У 2021 році, перед продажем телеканалу, Варламов разом з екснардепом Дмитром Добродомовим уже входив до складу співзасновників ТОВ «Корона санрайс». 20 липня 2022 року в реєстрі з’явився запис про зміну кінцевого бенефіціарного власника. Замість Максима Варламова ним став Віталій Кропачов.

17 грудня 2021 року Віталій Кропачов купив компанію «Ера Продакшн»,  яка транслює канали у київській цифрі, ліцензія компанії передбачає можливість трансляції 12 програм. 

Віталій Кропачов – бізнесмен з міста Торез (зараз Чистякове, розташоване на окупованій частині Донецької області). У 2010 році був депутатом Донецької обласної ради. Сайт «НВ» писав про те, що перед приходом до влади Володимира Зеленського Віталія Кропачова в ЗМІ впродовж декількох років називали не інакше як «смотрящий» за державними вугільними активами: «А його стрімкий злет в рейтингу найзаможніших українців пояснювали тісними зв’язками з оточенням п’ятого президента України Петра Порошенка. Зокрема, з екс-нардепом Ігорем Кононенком».

У грудні 2021 року 4 канал купив «слуга народу» Олексій Ковальов. Нардеп  задекларував купівлю мовника як подарунок від батьків вартістю понад 4 мільйони гривень. 

Зараз Ковальов перебуває на території тимчасово окупованої Херсонської області та співпрацює з окупантами. Йому вже оголосили підозру у держзраді.

У квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня його заочно арештували та оголосили в розшук.

Журналісти 4 каналу після незначних виплат у лютому 2022-го залишаються без зарплатні та не мають доступу до офісу телеканалу. Детальніше про 4 канал читатйте у статті «Детектора медіа» «Що буде з 4 каналом після арешту майна колаборанта Ковальова?».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3831
Читайте також
26.07.2022 16:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду