Вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про «офшори Зеленського» (ВІДЕО)

Вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про «офшори Зеленського» (ВІДЕО)

3 Жовтня 2021
8394
3 Жовтня 2021
21:07

Вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про «офшори Зеленського» (ВІДЕО)

8394
«Слідство.Інфо»: Розслідування частково підтвердило схему переказів коштів від структур Ігоря Коломойського до офшорних фірм Володимира Зеленського та його соратників.
Вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про «офшори Зеленського» (ВІДЕО)
Вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про «офшори Зеленського» (ВІДЕО)

У неділю, 3 жовтня, вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» «Офшор 95» про зв'язки президента України Володимира Зеленського та його оточення з олігархом Ігорем Коломойським.

Розслідування базується на матеріалах Pandora Papers – колаборації журналістів-розслідувачів, яка «розкриває таємниці 35 нинішніх і колишніх світових лідерів, більш як 330 чиновників у 90 країнах світу».

«Понад 600 журналістів із 117 країн світу протягом року досліджували 11,9 мільйонів конфіденційних файлів – це найбільший за всю історію витік конфіденційних документів», – пише «Слідство.Інфо».

Отримані документи стверджують, що у 2012 році «кварталівці» зареєстрували понад десяток фірм на Британських Віргінських островах, Белізі та на Кіпрі. Президент Зеленський та його близькі соратники могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов’язаних з Коломойським. 

Презентація фільму «Офшор 95» відбулась у київській «Малій Опері» на Лук'янівці. За кілька годин до прем'єри керівництво закладу відмовило у проведенні заходу, посилаючись на відсутність світла чи початок ремонту. 

Керівниця «Слідство.Інфо» Анна Бабінець повідомила, що коли вона приїхала «Малої Опери», то світло там було, а ремонтні роботи не велись.

Пізніше, після розголосу у ЗМІ, кервіництво «Малої Опери» дозволило провести запланований показ фільму «Офшор 95» у приміщенні закладу. 

За даними «Української правди», після рішення директора «Малої Опери» все ж таки дозволити показ, у КМДА зателефонував чоловік, який представився «начальником СБУ» і пригрозив «проблемами, якщо показ все ж відбудеться».

Редакція дзвонила за номером, з якого телефонували у КМДА. Чоловік, який взяв слухавку, відмовився представитись і скинув виклик після питання, чи працює він у СБУ.

Колаж: «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8394
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду