В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського

В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського

3 Жовтня 2021
3267

В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського

3267
Директор київської «Малої Опери» раптово скасував показ за кілька годин до прем’єри.
В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського
В Києві скасували прем'єру розслідування про офшори Зеленського

Оновлено: показ усе-таки відбудеться. 

Керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець написала у своєму фейсбуці, що показ їхнього розслідувального фільму «Офшор 95» скасували за кілька годин до прем’єри. 

За кілька годин до показу фільму, запланованого на 19:00, їй подзвонив директор «Малої Опери» Олексій Прасол й спершу сказав, що «ми не будемо показувати фільм про президента». А потім – що в них немає світла й почався ремонт. 

Журналістка стверджує, що коли вона приїхала до опери, то світло там було, а ремонту – ні. Крім того, зникли постери з фільмом. Працівники їй сказали, що сьогодні «короткий день» до 17:00, а Прасол, за словами Бабінець, «сказав мені телефоном, що нічого не знає про наш фільм і кинув слухавку».

І це попри те, що угоду щодо показу уклали й вже оплатили локацію.

«До прем'єри – 5 годин, у нас зареєстровано майже 250 людей. Допоможіть, будь ласка, знати нову локацію для показу!!! Все має відбутися сьогодні о 19.00. Пишіть або дзвоніть мені чи у повідомлення Слідство.Інфо», – написала вона.

ДМ намагається взяти коментар в адміністрації Опери.

Нагадаємо, що українське розслідування – це частина міжнародного розслідувального проєкту Pandora Papers. Pandora Papers – це глобальний витік документів (2,94 терабайтів фінансових даних), із яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи і таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких понад тридцять топполітиків. Публікації різних видань заплановані сьогодні на після 19:00

Над документами працювала команда з понад шестисот журналістів із 117 країн – члени незалежної міжнародної мережі розслідувачів The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), які раніше розслідували Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN. «Слідство.інфо» представляло Україну в цьому проєкті.

Фото: «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3267
Читайте також
01.06.2021 14:54
Олексій Братущак, «Інститут масової інформації»
2 869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду