Анна Бабінець щодо спроби зірвати показ фільму про Зеленського: Це виглядало як фарс

Анна Бабінець щодо спроби зірвати показ фільму про Зеленського: Це виглядало як фарс

11 Жовтня 2021
2912
11 Жовтня 2021
21:01

Анна Бабінець щодо спроби зірвати показ фільму про Зеленського: Це виглядало як фарс

2912
Анна Бабінець: Це, здається, єдиний і трошки абсурдний привіт від Офісу президента.
Анна Бабінець щодо спроби зірвати показ фільму про Зеленського: Це виглядало як фарс
Анна Бабінець щодо спроби зірвати показ фільму про Зеленського: Це виглядало як фарс

Керівниця «Слідства.інфо» Анна Бабінець вважає, що негласним фідбеком ОП на підготовку розслідування про прихований бізнес «Кварталу 95» була спроба зірвати презентацію фільму у «Малій Опері».

В інтерв’ю «Детектору медіа» Бабінець назвала цю спробу чи не єдиним «привітом» від ОП.

«Найбільший гласний-негласний фідбек, який ми отримали, – це спроба заборонити показ фільму в Малій опері. Це, здається, єдиний привіт від Офісу президента, трошки абсурдний. Я би сказала, що це виглядало як фарс», – зауважила Бабінець.

На думку Бабінець, фактична відмова Офісу президента коментувати розслідування про «офшори» Володимира Зеленського є «не найкращим рішенням» і «поганим сигналом» від президентської команди.

Нагадаємо, розслідування «Офшор 95», яке базується на документах Pandora Papers, вийшло у неділю, 3 жовтня. Pandora Papers – це колаборація журналістів-розслідувачів, яка за словами журналістів, «розкриває таємниці 35 нинішніх і колишніх світових лідерів, більш як 330 чиновників у 90 країнах світу». 

Презентація фільму журналістів «Слідства.Інфо» відбулась у київській «Малій Опері» на Лук'янівці. За кілька годин до прем'єри керівництво закладу відмовило у проведенні заходу, посилаючись на відсутність світла чи початок ремонту. 

Анна Бабінець повідомила, що коли вона приїхала «Малої Опери», то світло там було, а ремонтні роботи не велись.

Пізніше, після розголосу у ЗМІ, кервіництво «Малої Опери» дозволило провести запланований показ фільму «Офшор 95» у приміщенні закладу. 

За даними «Української правди», після рішення директора «Малої Опери» все ж таки дозволити показ, у КМДА зателефонував чоловік, який представився «начальником СБУ» і пригрозив «проблемами, якщо показ все ж відбудеться».

Редакція дзвонила за номером, з якого телефонували у КМДА. Чоловік, який взяв слухавку, відмовився представитись і скинув виклик після питання, чи працює він у СБУ.

Ключовим елементом розслідування «Слідства.Інфо» є припущення, що фірми Зеленського та його близьких соратників могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов’язаних із олігархом Ігорем Коломойським. За даними джерел українських журналістів, переказ грошей відбувався через кіпрську філію «Приватбанку» – ту саму, через яку олігарх міг відмивати мільйони.

Окрім Зеленського, фігурантами Pandora Papers виявились президент Росії Володимир Путін, прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, президент Азербайджану Ільхам Алієв, експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, колишній прем’єр-міністр Британії Тоні Блер та ін.

Новому витоку документів передували гучні публікації фінансових документів про офшори світових політиків:  «Райське досьє», Panama Papers і LuxLeaks.

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2912
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду