ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако

ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако

4 Жовтня 2021
3126
4 Жовтня 2021
09:44

ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако

3126
Документи Pandora Papers пов'язують президента РФ Володимира Путіна з таємними активами в Монако.
ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако
ВВС: Путін міг заховати частину своїх статків в Монако

Розслідувачі програми BBC «Панорама» після аналізу документів Pandora Papers зробили висновок, що частина майна президента Росії Володимира Путіна може бути захована в Монако.

Журналісти виявили зв'язок між апартаментами «близької подруги Путіна» Світлани Кривоногих в Монако з компанією, де обслуговувалися інші «друзі Путіна» Геннадій Тимченко та нині покійний Петро Колбін. Всі троє вважаються людьми, що у різний час мали дуже близькі зв'язки з Путіним.

З документів випливає, що Світлані Кривоногих належать розкішні апартаменти в Монако, їх купили ще в 2003 році за 3,6 млн доларів. Мова йде про квартиру в житловому комплексі Monte Carlo Star неподалік казино Monte Carlo.

Російське видання «Проект», яке Кремль визнав небажаною організацією і заборонив, називало Кривоногих матір'ю дочки Путіна, яка нібито народилася в 2003 році. Речник Путіна Дмитро Пєсков на запитання про Кривоногих неодноразово відповідав, що ніколи не чув про таку жінку.

Як показало досьє Pandora Papers, справами Кривоногих у Монако займалася компанія Moores Rowland. Як з'ясувала «Панорама», серед її клієнтів були і Тимченко і Колбін. Обоє потрапили під санкції США як представники найближчого оточення Путіна.  

На прохання про коментар юристи Тимченко відповіли, що їхній клієнт ніколи не порушував закон, а представники Moores Rowland повідомили, що дуже ретельно проводять оцінку нових клієнтів і завжди діють в рамках встановлених правил. А коментувати справи окремих клієнтів, за словами компанії, вона не може через конфіденційність.

Нове досьє продовжує традицію останніх семи років, протягом яких у публічний простір потрапляли фінансові документи з офшорів: FinCen, «Райське досьє», Panama Papers і LuxLeaks.

Pandora Papers вміщає майже 12 мільйонів конфіденційних файлів, які опрацьовували 600 журналістів із 117 країн світу.

Загалом, Pandora Papers опублікувала документи про 35 нинішніх і колишніх світових лідерів, серед них президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабиш, президент Азербайджану Ільхам Алієв, колишній британський прем'єр Тоні Блер, король Йорданії Абдалла ІІ

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3126
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЛЯЛЯ
933 дн. тому
Ржака путин хранит деньги в монако))) это смешно. Почему в монако там нет ракет?
ГОСТЬ
933 дн. тому
ХВАТИТВРАТЬ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду