«Стоп цензурі!» розшукує охоронця, який застосував силу до журналістів на газетному конгресі (ФОТО, ВІДЕО)

13 Вересня 2012
13766
13 Вересня 2012
15:36

«Стоп цензурі!» розшукує охоронця, який застосував силу до журналістів на газетному конгресі (ФОТО, ВІДЕО)

13766
13 вересня відбулася акція громадського руху «Стоп цензурі!» під назвою «Допоможіть знайти».
«Стоп цензурі!» розшукує охоронця, який застосував силу до журналістів на газетному конгресі (ФОТО, ВІДЕО)

Рух розшукує людину, яка 3 вересня під час виступу президента України Віктора Януковича перед учасниками Всесвітнього газетного конгресу у Жовтневому палаці виривала плакати із закликами про свободу слова з рук українських журналістів, застосовуючи фізичну силу.

 

Акція розпочалася біля Міжнародного центру культури і мистецтв «Жовтневий палац». Учасники руху роздавали перехожим листівки, на яких зображене фото розшукуваної людини з проханням допомогти її знайти.

 


 

На акцію прийшли близько 30 журналістів - членів руху «Стоп цензурі!», подію висвітлювали, зокрема, знімальні групи 5-го каналу, ТВі, «Голосу Америки».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми маємо на меті знайти людину, яка штовхала наших колег, і це бачив на відео весь світ», - повідомив координатор прес-центру «Стоп цензурі!» Артем Соколенко.

 

Журналіст ТВі та «Української правди» Мустафа Найєм додав, що від інциденту минуло більше тижня, але результатів - жодних, людина не ідентифікована, «і ми вирішили допомогти правоохоронцям».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колона журналістів рушила до Адміністрації президента на вулиці Банковій, де хотіла залишити листівки, після чого рушити до офісу Партії регіонів на вулиці Липській. Охорона Адміністрації президента не допустила журналістів на вулицю Банкову, аби вони могли передати главі держави свої вимоги.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

З офісу Партії регіонів до журналістів вийшов народний депутат Григорій Смітюх. Він пообіцяв написати депутатський запит до МВС і Управління державної охорони з вимогою знайти людину, яка застосувала фізичну силу до журналістів.

 

Також до учасників акції вийшов консультант Партії регіонів з питань взаємодії зі ЗМІ Олексій Мустафін. Він пообіцяв передати прохання журналістів знайти кривдника керівнику УДО, якого сподівається побачити в Ялті на форумі Yalta European Strategy, що розпочинається 14 вересня.

 

 

Після цього частина учасників акції рушила до Міністерства внутрішніх справ на вулиці Академіка Богомольця. Журналісти написали та передали заяву на ім'я Віталія Захарченка з вимогою знайти людину, зображену на фото- і відеоматеріалах, яка порушувала закон в присутності президента України та його охоронців. 

 

 

 

 

 



«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13766
Читайте також
05.09.2012 16:59
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
23 115
04.09.2012 11:48
Ирина Лопатина, Валерий Калныш, «Коммерсантъ Украина»
23 714
04.09.2012 09:46
Зоряна Кріт, Ірина Узлова, «Україна молода»
24 123
04.09.2012 08:20
Дмитро Баркар, «Радіо свобода»
23 100
04.09.2012 07:57
Сергій Лещенко, «Блоги. Українська правда»
27 941
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Питання до Соколенко
4246 дн. тому
Кажете, весь світ бачив, як ця людина «била» журналістів? Аж на очах Президента і міліції? Який жах! І Вам тепер його треба «видати»? Для лінчування чи що?! А поясніть, будь ласка, чим суттєво відрізняється видирання плакату цим чоловіком у Притули від Вашої поведінки два роки тому на марші журналістів? Коли Ви з таким самим завзяттям, ба, навіть в рази нахабніше (бо охоронець хоч був на публічному форумі і виконував свої обов’язки, а Ви своїм піаром займалися, вештаючись по центру міста) видрали з рук іншої людини газету «ДТ», і потім здали міліції як провокатора?! Він Вам тоді, здається, заважав? Чи, як Вас швиденько «відмазала» Дуся, Ви так вчинили «руководствуясь тем, что на самом деле ЗН -издание авторитетное и уважаемое мыслящими людьми. Она вырвала у костюмированного агитатора пачку с газетами, а самого «жопоносца» милиция увезла в райотдел устанавливать личность». Поясніть, будь ласка, пані-стопцензурниця – свобода слова існує виключно для Вас і Ваших друзів? Всі решта «запроданці/п’ята колона Москви/проплачені боти чи там джинсовики»? Альтернативних Вашим думок немає і бути не може? Бо то все «цензура, авторитаризм і т.д.»? Здається, зависоку корону Ви на себе надягнули, «кришталево чесна і з бездоганною репутацією» пані (копірайт Тетяни Чорновіл). До речі, «кришталева чесність і бездоганна репутація» у Вас з Чорновіл одна на двох, судячи з Ваших блогів? Міняєтесь по парних/непарних, чи як?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4246 дн. тому
А погляд з-під лоба того лисого охоронця АП є досить промовистим: настільки зверхній, зневажливий. Скільки ж в ньому презирства. Він дивиться на журналістів одночасно і як на запеклих ворогів і як на останніх на лохів. Саме так ставиться до волелюбних журналістів нинішній поліцейський режим внутрішньої окупації. Здається той співробітник в курсі, кого шукають. Можливо вони товаришують. Припускаю, що після зустрічі з пресою він поспілкувався з розшукуваним: "Тут эти, бля, е*анутые приходили, тебя искали... Совсем абарзели, бля. Будь моя воля я б их всех, бля, в асфальт закатал... ".
Бухгалтер
4246 дн. тому
Треба було призначити хоч якусь винагороду. Взяли б старого громадянина Рибачука за ..., він вас більшість і так фінансує, то міг би підкинути пару десятків тисяч на винагороду тим, хто вкаже на зловмисника. Хоча скоріше за все ви й не збираєтеся шукати зловмисника. Бо достатньо одного простого журналістського розслідування за пару днів про охоронну фірму, яка охороняла Конгрес.
перехожий
4246 дн. тому
Кожен напад "міліціонерів" потрібно розслідувати. А їх багато: НАПАДАЄ БАТАЛЬЙОНАМИ НА УКРАЇНСЬКУ ГРОМАДУ (Б’Є, ЛАМАЄ РЕБРА,ТРУЇТЬ ГАЗОМ) 5 червня 2012 р, 4 липня 2012 р..!!! 12 липня у голодуючої, що попала в лікарню «організували» обшук її помешкання.19 липня побили чоловіка (бо ніс ковдру,щоб прикритись вночі біля УД) –його забрала»швидка». За злочини - на НАРИ !!!
boss
4246 дн. тому
Морда-ящиком , руки-грабли , ум-говяжий , на лбу написано - "общага".
гомобез сапієнс
4246 дн. тому
А винагорода буде?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду