Олексій Погорєлов: За охорону в залі під час перебування там Януковича відповідало УДО

4 Вересня 2012
9684
4 Вересня 2012
12:09

Олексій Погорєлов: За охорону в залі під час перебування там Януковича відповідало УДО

9684
Приймаюча сторона вивчає відео, на якому зафіксоване агресивне поводження охоронців проти журналістів
Олексій Погорєлов: За охорону в залі під час перебування там Януковича відповідало УДО

Під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів та перебування там президента України Віктора Януковича за охорону в залі відповідало Управління державної охорони (УДО). Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомив представник приймаючої сторони, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) Олексій Погорєлов. За його словами, наразі триває перевірка відео, на якому видно агресивне поводження охоронців із журналістами.

 

«Ми зараз проводимо перевірку відео, на якому зафіксовано агресивне поводження охоронців проти журналістів. І, по-друге, під час перебування на заході президента, за всю охорону відповідало УДО. Всі решта приватних охоронців, яких ми додатково найняли, підпорядковувались УДО. Вони пройшли інструктаж УДО. Приватна охорона від нас ніяких додаткових вказівок не отримувала. Її завдання було забезпечувати безпеку у випадку, якщо виникає якась бійка, чи якісь люди прориваються на захід. На всіх локаціях була наша охорона, яка відповідала за безпеку учасників Конгресу і не більше того. Вона навіть допуском не займалася. Допуск у нас ведуть волонтери. Ніяких повноважень і прав діяти в залі ми не мали. Держохорона відповідала за зал. Інакше й бути не могло, бо вони відповідають за безпеку першої особи. Приватним охоронцям ми казали, що в залі вони працюють тільки так, як скаже УДО», - зазначив Олексій Погорєлов.

 

Нагадаємо, 3 вересня на відкритті Конгресу під час мирної журналістської акції, охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора «Української правди» Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента. А також грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

 

Перед початком форуму охорона намагалася не пропустити журналістів через плакати, однак їм вдалося пройти. У кореспондента «Детектор медіа» Тетяни Веремчук охоронці забрали плакат з написом «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», пояснюючи це тим, що там написана «нецензурщина».

 

Тетяна Веремчук розповіла, що під час проходження контролю через так звані «рамки», представник УДО переглядала її особисті речі і вилучила плакат. На її запитання, чому його забирають, охоронець сказала, що на громадському заході плакат не потрібен. На камеру жінка-охоронець відмовилася назватися і пояснити мотиви вилучення особистих речей. Вона сказала, що написане на плакаті є нецензурщиною для міжнародної громадськості. А інший охоронець сказав, що віддав плакат у юридичний відділ оцінити напис.

 

 

Нагадаємо, УДО запевнило, що не перешкоджало акції журналістів на Всесвітньому газетному конгресі і що це зробили приватні охоронці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9684
Читайте також
04.09.2012 11:48
Ирина Лопатина, Валерий Калныш, «Коммерсантъ Украина»
23 713
04.09.2012 09:46
Зоряна Кріт, Ірина Узлова, «Україна молода»
24 122
04.09.2012 07:57
Сергій Лещенко, «Блоги. Українська правда»
27 938
03.09.2012 20:50
Алексей Погорелов, «Українська правда. Блоги»
22 568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду