Янукович вважає, що цензури в Україні немає

3 Вересня 2012
7199
3 Вересня 2012
14:01

Янукович вважає, що цензури в Україні немає

7199
Є помилкові стереотипи про недостатність свободи слова в нашій країні
Янукович вважає, що цензури в Україні немає

Президент Віктор Янукович на церемонії відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу й 19-го Всесвітнього форуму редакторів відзначив, що уявлення про обмеження свободи слова в Україні є результатом помилкових стереотипів і нестачу об'єктивної інформації. Про це йдеться на сайті глави держави.

 

«За роки незалежності Україна здолала шлях від тотальної цензури до відкритого суспільства. Однією з перешкод для ефективного розвитку медіа-простору в Україні, на його думку, є хибні стереотипи про недостатність свободи слова в нашій державі», - сказав він.

 

На його думку, це пов'язано насамперед із браком об'єктивної інформації, як насправді виглядає ситуація. «Сподіваюся, що Конгрес стане доброю нагодою для вас на власні очі переконатися у реальному стані справ у нашій державі», - зауважив глава держави.

 

Янукович впевнений, що незважаючи на непростий радянський спадок, молодий вік нашої держави, пережиті політичні та економічні кризи, Україні вдалося досягти суттєвого прогресу в розвитку свободи слова.

 

Розбудова в Україні вільного медійного простору та ринку є й залишатиметься одним із пріоритетів державної політики, наголосив президент. «Головним завданням уряду у сфері медіа мною визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватись, бути незалежною від будь-якого контролю», - сказав Янукович.

 

Як відомо, під час виступу Януковича на форумі, журналісти підняли плакати про цензуру в Україні й відсутності демократії. Охорона Януковича висмикувала плакати в журналістів.

 

Нагадаємо, Всесвітній газетний конгрес і 19-й Всесвітній форум редакторів проходить у Києві 2-5 вересня.

 

Міністерство закордонних справ прогнозує, що в цих заходах візьмуть участь більше 730 представників з 89 країн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7199
Читайте також
05.09.2012 16:59
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
23 115
04.09.2012 09:46
Зоряна Кріт, Ірина Узлова, «Україна молода»
24 122
04.09.2012 08:20
Дмитро Баркар, «Радіо свобода»
23 098
04.09.2012 07:57
Сергій Лещенко, «Блоги. Українська правда»
27 938
03.09.2012 20:50
Алексей Погорелов, «Українська правда. Блоги»
22 568
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4255 дн. тому
Да ви шо ? Шановний, вам перед стратою також дадуть можливість "похаяти" ананаса ? Полегшало... Журналіти намагаються донести до людей головне - в Україні невдовзі буде "точка неповернення" - БУДЕТЕ МОВЧАТИ - ЗДОХНЕТЕ ВСІ !!!
ДимОК
4256 дн. тому
Нсли журналисты пишут негативно о Партиии Регионов, президенте и т.д. (в частности, Украинская правда), о какой цензуре может идти речь?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду