Учасники газетного конгресу висловили Януковичу своє занепокоєння станом свободи слова в Україні

4 Вересня 2012
7246
4 Вересня 2012
18:22

Учасники газетного конгресу висловили Януковичу своє занепокоєння станом свободи слова в Україні

7246
У прес-службі президента почули тільки, що видавці назвали Януковича «великим другом»
Учасники газетного конгресу висловили Януковичу своє занепокоєння станом свободи слова в Україні

4 вересня 14 провідних видавців і редакторів з усього світу зустрілися з українським президентом Віктором Януковичем і висловили йому занепокоєння з приводу стану свободи слова в країні. Видавці нагадали президенту про необхідність забезпечити умови, що сприяють сильним і незалежним медіа, повідомляє Всесвітня асоціація видавців газет і новин (WAN-IFRA).

 

Зустріч відбулася в межах 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів, що тривають у Києві.

 

Президент WAN-IFRA Джейкоб Метью та президент Всесвітнього форуму редакторів Ерік Б'єражер представили президенту доповідь і рекомендації, укладені міжнародною місією з питань свободи слова, що відвідала Україну у квітні 2012 року.

 

Вільна преса є необхідним компонентом для сталого економічного, соціального та культурного розвитку, наголосив під час зустрічі Ерік Б'єражер. «Заохочуючи критику й незгоду, ви розвиваєте свободу, лібералізацію та процвітаюче суспільство», - сказав він президенту.

 

Делегація звернулися до президента з проханням, щоб учасники мирної акції протесту під час його виступу на церемонії відкриття конгресу не були піддані переслідуванню.

 

Учасники зустрічі також закликали президента вирішити питання, що стримують розвиток незалежних медіа, зокрема корупція та відсутність життєздатного ринку, а також вирішити проблеми мовників, зокрема відсутність прозорості в цифровому ліцензування та судових процесах.

 



У свою чергу Віктор Янукович під час зустрічі заявив, що Україна налаштована на розбудову сучасного медійного простору як важливої складової демократії та ефективного громадянського суспільства, повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Ми добре розуміємо, що розбудова медійного простору, ЗМІ позитивно впливає на розвиток і демократії, і економіки в Україні та в цілому сприяє розвитку громадянського суспільства», - сказав глава держави.

 

Сьогодні, наголосив президент, в нашій країні відбувається реформування медійного простору. «Ми поставили собі за мету будувати сучасну медійну систему. Я звертаюся до вас як до представників цього напрямку бізнесу: ми будемо створювати умови для вас, щоб залучити сьогодні інвестиції у цей сектор економіки, найсучасніші технології. І головне - той досвід і шлях, який пройшли старі демократії», - сказав Віктор Янукович.

 

При цьому прес-служба президента замовчала ті речі, про які заявили президенту видавці. За інформацією прес-служби, Метью Джейкоб подякував Віктору Януковичу за гостинність і розуміння місії та завдань очолюваної ним організації. «Як і інші країни, які хочуть співпрацювати, ви висловили бажання співпрацювати і будувати чесний, незалежний медіабізнес. Ви наш великий друг», - процитували пана Метью в прес-службі президента.

 

 

Крім Джейкоба Метью та Еріка Б'єражера до делегації увійшли: Євген Абов, заступник генерального директора, видавництво «Российская газета», Росія; Борис Ложкін, президент UMH Group, Україна; Томас Брунегард, виконавчий директор і президент, Stampen AB, Швеція; Джеймі Сиротські, почесний президент, RBS-Brazil Zero Hora Editora Jornalistica; Сеок Х'юн Хонг, голова і головний виконавчий директор, JoongAng Media Network, Корея; Володимир Сунгоркін, головний редактор, генеральний директор «Комсомольская правда», Росія; Мікаель Пентікайнен , головний редактор, Sanoma News Oy, Фінляндія; Пічай Чуенсуксаваді, головний редактор, The Post Publishing Company, Таїланд; Тревор Нкуб, виконавчий директор, Mail and Guardian, Південна Африка; Валдо Легарі-молодший, генеральний директор і видавець, Reutlinger General-Anzeiger Verlag, Німеччина, Івар Русдал, генеральний директор, Jæren Avis AS, Норвегія.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з офіційного сайту президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7246
Читайте також
04.09.2012 11:48
Ирина Лопатина, Валерий Калныш, «Коммерсантъ Украина»
23 713
04.09.2012 09:46
Зоряна Кріт, Ірина Узлова, «Україна молода»
24 122
04.09.2012 08:20
Дмитро Баркар, «Радіо свобода»
23 097
04.09.2012 07:57
Сергій Лещенко, «Блоги. Українська правда»
27 937
03.09.2012 20:50
Алексей Погорелов, «Українська правда. Блоги»
22 567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду