detector.media
«Телекритика»
13.09.2012 15:36
«Стоп цензурі!» розшукує охоронця, який застосував силу до журналістів на газетному конгресі (ФОТО, ВІДЕО)
«Стоп цензурі!» розшукує охоронця, який застосував силу до журналістів на газетному конгресі (ФОТО, ВІДЕО)
13 вересня відбулася акція громадського руху «Стоп цензурі!» під назвою «Допоможіть знайти».

Рух розшукує людину, яка 3 вересня під час виступу президента України Віктора Януковича перед учасниками Всесвітнього газетного конгресу у Жовтневому палаці виривала плакати із закликами про свободу слова з рук українських журналістів, застосовуючи фізичну силу.

 

Акція розпочалася біля Міжнародного центру культури і мистецтв «Жовтневий палац». Учасники руху роздавали перехожим листівки, на яких зображене фото розшукуваної людини з проханням допомогти її знайти.

 


 

На акцію прийшли близько 30 журналістів - членів руху «Стоп цензурі!», подію висвітлювали, зокрема, знімальні групи 5-го каналу, ТВі, «Голосу Америки».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми маємо на меті знайти людину, яка штовхала наших колег, і це бачив на відео весь світ», - повідомив координатор прес-центру «Стоп цензурі!» Артем Соколенко.

 

Журналіст ТВі та «Української правди» Мустафа Найєм додав, що від інциденту минуло більше тижня, але результатів - жодних, людина не ідентифікована, «і ми вирішили допомогти правоохоронцям».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колона журналістів рушила до Адміністрації президента на вулиці Банковій, де хотіла залишити листівки, після чого рушити до офісу Партії регіонів на вулиці Липській. Охорона Адміністрації президента не допустила журналістів на вулицю Банкову, аби вони могли передати главі держави свої вимоги.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

З офісу Партії регіонів до журналістів вийшов народний депутат Григорій Смітюх. Він пообіцяв написати депутатський запит до МВС і Управління державної охорони з вимогою знайти людину, яка застосувала фізичну силу до журналістів.

 

Також до учасників акції вийшов консультант Партії регіонів з питань взаємодії зі ЗМІ Олексій Мустафін. Він пообіцяв передати прохання журналістів знайти кривдника керівнику УДО, якого сподівається побачити в Ялті на форумі Yalta European Strategy, що розпочинається 14 вересня.

 

 

Після цього частина учасників акції рушила до Міністерства внутрішніх справ на вулиці Академіка Богомольця. Журналісти написали та передали заяву на ім'я Віталія Захарченка з вимогою знайти людину, зображену на фото- і відеоматеріалах, яка порушувала закон в присутності президента України та його охоронців. 

 

 

 

 

 



«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY