Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН

Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН

25 Вересня 2023
5311
25 Вересня 2023
14:13

Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН

5311
На офіційному сайті Президента України зареєстровано електронну петицію з ініціативою присвоїти воїну звання Героя України посмертно.
Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН
Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН

У п’ятницю, 29 вересня, у проєкті «Історії війни», що виходить на каналі НТН, на глядачів очікує розповідь про талановитого актора Олексія Хільського, який пішов на фронт захищати Україну, воював у найгарячіших точках і загинув, поспішаючи на допомогу своїм побратимам. Про це «Детектор медіа» дізнався від пресслужби Inter Media Group, до якої входить НТН.

Раніше ми повідомляли про загибель 35-річного актора, що служив у 46-ій окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти.

Ще 17 серпня цього року акторка Надія Хільська, дружина Олексія, виклала на своїй сторінці у фейсбуці нескінченно гірке відео про те, що буквально відчуває фізичний біль від розлуки з чоловіком. Тоді вона чекала звістки з фронту від коханого, не знаючи, що його більше немає. Актор театру та кіно, 35-річний Олексій Хільський, загинув 17 серпня під Роботиним на Запорізькій ділянці фронту.

Олексій і Надія Хільські були яскравою, харизматичною акторською парою, відданою одне одному, розповідають їхні друзі та знайомі. Разом вони прожили 16 років. Виступали на сцені дніпровського театру «Віримо!», у 2019 році переїхали до Києва. Олексій дістав ролі в серіалах «Лікар Ковальчук», «Опер за викликом», «Квочка» та в успішному кінопроєкті «Кріпосна».

Надія та Олексій Хільські

24 лютого 2022-го Олексій вивіз дружину та 13-річну дочку з-під Києва в безпечне місце та записався добровольцем на фронт. На навчаннях стало зрозуміло, що він дуже вправний воїн. І йому вже через два тижні запропонували самому обрати, де він хоче служити. Чоловік вибрав десантно-штурмові війська — еліту армії, яка завжди на передовій і першою йде в бій.

Олексій Хільський з донькою і дружиною 

Розвідгрупа, якою командував старший сержант Олексій Хільський, воювала на найнебезпечніших ділянках фронту: на Херсонському напрямку, у Бахмуті, а згодом — під Роботиним. За півтора року служби актор тричі був поранений, однак щоразу повертався на фронт. 

17 серпня під Роботиним під час сутички з росіянами старший сержант розвідгрупи Олексій Хільський поспішив на допомогу своїм побратимам і потрапив під ворожі кулі. 

Олексій Хільський на фронті

Щоб вшанувати пам’ять актора, мер Дніпра Борис Філатов запропонував назвати його іменем один зі скверів міста. А рідні й друзі збирають підписи під петицією про присвоєння Олексію звання Героя України — посмертно.

«Історії війни» виходять на телеканалі НТН щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00. Окрім того, випуски проєкту виходять на супутниковому каналі «Інтер+» щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30. 

Читайте також:

Фото: фейсбук Надії Хільської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5311
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду