Зеленський назвав наступний крок у протидії дезінформації на рівні держави

Зеленський назвав наступний крок у протидії дезінформації на рівні держави

5 Липня 2021
2586

Зеленський назвав наступний крок у протидії дезінформації на рівні держави

2586
Володимир Зеленський: Наступний крок – налагодити систему стратегічних комунікацій та координацію з нашими союзниками.
Зеленський назвав наступний крок у протидії дезінформації на рівні держави
Зеленський назвав наступний крок у протидії дезінформації на рівні держави

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна почала створювати систему протидії дезінформації на рівні держави, а наступним кроком буде налагодження системи стратегічних комунікацій та їх координація на міжнародному рівні із союзниками.

Під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика» Зеленський зауважив, що кіберзагрози, атаки на критичну інфраструктуру стають майже буденним явищем.

«Ми маємо ділитися досвідом з партнерами у цих сферах і долучатися до спільних зусиль із подолання цих викликів сучасного світу», цитує Зеленського Укрінформ.

За його словами, «знакове питання для нашої цифрової реальності – це ефективна протидія гібридним та різним дезінформаційним атакам».

«За останній рік ми почали створювати систему виявлення, що важливо, систему протидії дезінформації на рівні держави. Наступний крок – налагодити таку систему стратегічних комунікацій та координацію як на рівні держави, так і на міжнародному рівні з нашими союзниками», – сказав Зеленський.

Також Зеленський назвав потужним інструментом впливу формування позитивного іміджу України за кордоном.

«Це потужний інструмент. По-перше, як знайомство з Україною і, по-друге, як подолання всіх тих стереотипів, які базуються на пропаганді й дезінформації. Україна має стати визнаним позитивним брендом, привабливим для всіх туристів, привабливою для подорожей, для навчання, для освіти, для бізнесу», – сказав Зеленський.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи.

Зокрема, на базі РНБО створений орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

У складі Мінкульту створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Фото: пресслужба президента України 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2586
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду