Ткаченко назвав головні завдання Центрів протидії дезінформації

Ткаченко назвав головні завдання Центрів протидії дезінформації

20 Квітня 2021
1282
20 Квітня 2021
12:30

Ткаченко назвав головні завдання Центрів протидії дезінформації

1282
Центри дезінформації будуть боротися з дезінформацією та наводити доказову базу щодо конкретної історії поширення фейку.
Ткаченко назвав головні завдання Центрів протидії дезінформації
Ткаченко назвав головні завдання Центрів протидії дезінформації

Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко назвав головні задачі Центрів протидії дезінформації, які були створені в Україні. В інтерв’ю РБК-Україна Ткаченко зазначив, що Центри будуть фактично верифікаторами інформації.

За його словами Ткаченка, Центри дезінформації будуть боротися з дезінформацією та наводити доказову базу щодо конкретної історії, і пояснювати, чому вона є фейком.

«Вони створюються у нас і в РНБО, а тут ми виступаємо єдиним фронтом – домовилися про співпрацю та розподіл сфер компетенції...Такі центри існують в Ризі, Празі, у Фінляндії – там теж досить скромні за європейськими мірками бюджети, але це фіксація державою: А) проблеми, того, що вона існує, Б) постійні реакції на цю проблему, повідомлення, комунікації з усіма стейкхолдерами як державними, так і суспільством», – повідомив Ткаченко.

Україна, за його словами, буде активно працювати з неурядовими організаціями.

«Тому на першому етапі цього достатньо. Ми будемо працювати з донорами і при прояві нашої видимої ефективності будемо працювати над тим, щоб центр посилювати», – розповів міністр.

Окремою частиною є платформа медіаграмотності, тому що це два крила одного процесу, додав голова Мінкульту.

«З одного боку, можна викривати, а з іншого боку, пояснювати, як не потрапити у пастку і як дотримуватися елементарної гігієни, коли ти знаходишся в соцмережах», – зазначив Ткаченко.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, у складі Мінкульту створюється Центр протидії дезінформації. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Крім того, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1282
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду