МЗС України відреагувало на заяву Росії про «російського поета» Тараса Шевченка

МЗС України відреагувало на заяву Росії про «російського поета» Тараса Шевченка

29 Березня 2021
2400
29 Березня 2021
11:46

МЗС України відреагувало на заяву Росії про «російського поета» Тараса Шевченка

2400
МЗС заперечило будь-які російські наративи стосовно Тараса Шевченка.
МЗС України відреагувало на заяву Росії про «російського поета» Тараса Шевченка
МЗС України відреагувало на заяву Росії про «російського поета» Тараса Шевченка

МЗС України прокоментувало діяльність Російського центру науки і культури в Києві та відреагувало на організований 9 березня захід «Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка». Коментар МЗС оприлюднила редакція Радіо Свобода.

У дипломатичному відомстві заперечують будь-які російські наративи стосовно Тараса Шевченка.

«У зв’язку із маніпулятивними та зухвалими зазіханнями країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину Т.Г.Шевченка, наголошуємо, що національна самоідентифікація Кобзаря – непримиренного борця за національне і духовне відродження України, визволення нашої Батьківщини з-під гніту Росії – не може викликати жодних сумнівів», – заявивли у МЗС.

Російський центр науки і культури в Києві – це єдина в Україні державна установа Росії з функціями культурного представництва. Цей центр спільно із російською агенцією «Россотрудничество» визнаною Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистськими органами.

РНБО на запит журналістів відповіла, що розгляне питання припинення роботи Російського центру в Києві, якщо надійде подання від «президента або іншого суб’єкта законодавчої ініціативи».

Фото: Enrico Strocchi/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2400
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Taras
1095 дн. тому
І це після слів Шевченка: А москалі і світ Божий в путо закували».
Слава
1095 дн. тому
Вже 7 років, як почалась війна на знищення України, а ви досі не зрозуміли, чого хочуть окупанти. Вони хочуть стерти саме ім'я України і українців. Я розмовляв з освіченими росіянами в розпал 2014 р. Ці уроди вважали і Шевченка, і Хмельницького, Калнишевського росіянами. Питання навіть не в тому, що вони приватизують усіх, хто вмів розмовляти їхним язиком - вони же не вважають росіянином Жака Ширака, той теж читав Файну і міръ російською. Питання це стосується будь-яких українців. Перегляньте ютуб - там російські мразі поширюють на весь світ "російських" пєвцофф, не тільки російсько-галасящєва Манатіка, там й ніколи не співаючі російською Альона-Альона або Калуш. Мразі приватизовують не фольксрашів, не просто знаючих язик, а усіх українців незалежно від їхнього знання язика чи ставлення до Ерефії. Впевнений, що останній командир УПА Василь Кук теж - "російсько-укрАинский" пафстанєц, він же ж сидів у російській в'язниці, а не де-небудь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду