WAN-IFRA закликає Януковича вжити заходів для забезпечення свободи слова

3 Вересня 2012
5566
3 Вересня 2012
10:27

WAN-IFRA закликає Януковича вжити заходів для забезпечення свободи слова

5566
WAN-IFRA закликає Януковича вжити заходів для забезпечення свободи слова

Рада Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA) закликає президента Віктора Януковича вжити рішучих заходів для забезпечення свободи слова в Україні. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на сайт Ради асоціації.

 

WAN-IFRA - учасниця Всесвітнього газетного конгресу та форуму редакторів, що триває у Києві.

 

Рада закликає українську владу усвідомити, що політичний та економічний прогрес процвітає в кліматі, де преса є вільною і незалежною від державного, політичного або економічного контролю і тому виділяє ряд рекомендацій, викладених у звіті свободи преси WAN-IFRA.

 

Представники WAN-IFRA переконані, що українська влада має дозволити працівникам ЗМІ відкрито повідомляти про корупцію та забезпечити дотримання закону про доступ до інформації.

 

Також Рада закликає негайно припинити виплати «в конвертах» журналістам та іншим працівникам ЗМІ та підкреслює нагальну необхідність у сильних і незалежних ЗМІ, які є саморегульованими.

 

Вона також рекомендує прийняти пілотну програму з розвитку роздрібної торгівлі друкованими виданнями для розширення конкуренції на ринку.

 

Також WAN-IFRA акцентує, що українська влада має забезпечити швидкий і безперешкодний судовий процес у справі про вбивство Георгія Гонгадзе аби це стало чітким сигналом для тих тим, хто погрожує журналістам, щодо недопустимості насильства над представниками ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5566
Читайте також
04.09.2012 09:46
Зоряна Кріт, Ірина Узлова, «Україна молода»
24 122
03.09.2012 20:50
Алексей Погорелов, «Українська правда. Блоги»
22 567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду