Нацрада не втручатиметься у конфлікт ТВі та «Тріолану»

9 Серпня 2012
7940
9 Серпня 2012
17:03

Нацрада не втручатиметься у конфлікт ТВі та «Тріолану»

7940
Регулятор розцінює конфлікт «Тріолану» та ТВі як суто господарський і нагадує, що не проводить перевірки під час виборів
Нацрада не втручатиметься у конфлікт ТВі та «Тріолану»

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що у передвиборний період не має права втручатися або перевіряти ні діяльність «Тріолану», ні «ТВі», ні будь-якої іншої компанії. Про це повідомляє прес-служба регулятора у відповідь на звернення каналу ТВі.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», ТВі просив Нацраду вжити заходи для усунення порушень провайдерами, об'єднаними під торговельною маркою «Tріолан», який припинив транслювати телеканал.

 

Національна рада посилається на постанову Верховної Ради України від 09.02.2012 року № 4387-VI «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року» та власне рішення від 22.02.2012 року № 260, у якому йшлось про те, що на час виборчої кампанії проведення перевірок ліцензіатів припинено.

 

«Національна рада неодноразово наголошувала, що конфлікт між каналом ТВі та групою провайдерів, об'єднаних під торговою маркою «Тріолан», лежить суто у господарській площині, отже, і вирішувати його необхідно у цій сфері», - йдеться у повідомленні прес-служби Нацради.

 

Нагадаємо, 30 липня телеканал ТВі надіслав листа до голови Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) Петра Яцука, де поскаржився на «Тріолан».

 

Канал ТВі несподівано зник у мережах «Тріолану» в 11 містах 20 липня. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). Неофіційно представники «Тріолану» пояснили такі зміни ремонтом обладнання.

 

Згодом «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги. 23 липня технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі були припинені. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7940
Читайте також
13.08.2012 17:45
Леся Оробець, для «Детектор медіа»
28 262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду