detector.media
24.07.2012 14:25
«Тріолан» відключив ще й харківський ефірний телеканал Simon
Simon ретранслює ТВі, але його вимкнення нібито не пов’язане з вимкненням ТВі

Харківський ефірний телеканал Simon виключили з мереж операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив головний редактор каналу Володимир Мазур.

 

Simon має ліцензію на мовлення на 28 ТВК у Харкові і входить до універсальної програмної послуги. Канал офіційно ретранслює ТВі, уточнив пан Мазур.

 

Відключення відбулося в п'ятницю, 20 липня, повідомив головний редактор каналу. «У "Тріолані" відключення пояснюють певними технічними проблемами. У п'ятницю (20 липня. - ТК) їх пов'язували з погодними умовами. У нас дійсно був сильний вітер. Інших пояснень на сьогодні немає», - зазначив Володимир Мазур.

 

Зі слів пана Мазура, сьогодні, 24 липня, під час прес-конференції директор з інновацій «Тріолану» Вадим Сидоренко сказав, що жодних юридичних питань щодо Simon зі сторони оператора немає, і питання перебуває у технічній площині.

 

«Однак він сказав, що відновлення мовлення Simon не є пріоритетним, оскільки всі сили кинуті на відновлення ефіру ТВі», - додав Володимир Мазур. Поки що оператор не називає термінів, коли може були включений канал, однак обіцяє обов'язково поновити його мовлення. При цьому представники «Тріолану» запевняють, що відключення Simon та зникнення з мереж ТВі між собою не пов'язані.

 

«Наші внутрішні пояснення звичайно емоційні. Однак ми притримуємось єдиної точки зору і сподіваємось, що це технічна проблема. Щоб стверджувати, що це політична проблема, потрібні серйозні докази. Тому що емоційна реакція зрозуміла: перед виборами проблеми зі ЗМІ пов'язують з політикою. Однак у нас поки таких доказів немає», - зазначив Володимир Мазур.

 

Телеканал Simon, як і ТВі, звернувся з офіційним листом до керівництва «Тріолану» з проханням детально пояснити причини відключення.

 

Нагадаємо, 20 липня ТВі було вимкнено в мережах операторів кабельного телебачення, що працюють під торговою маркою «Тріолан», в 11 містах України. Замість ТВі транслюється телеканал Національного банку України «Банк-TV» (БТБ).

 

У Facebook «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

23 липня у «Тріолані» заявили, що технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі припинені: «Це викликано ажіотажем навколо цієї події. З мухи зробили слона і тепер із цим слоном потрібно розбиратися...». Канал ТВі досі не отримав офіційної відповіді «Тріолану» про причини вимкнення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY