У лютому в Україну привезуть першу партію сет-топ-боксів DVB-T2, а для телевізорів DVB-T2 вироблятимуть САМ-модулі

31 Січня 2012
18263
31 Січня 2012
18:08

У лютому в Україну привезуть першу партію сет-топ-боксів DVB-T2, а для телевізорів DVB-T2 вироблятимуть САМ-модулі

18263
У лютому в Україну привезуть першу партію сет-топ-боксів DVB-T2, а для телевізорів DVB-T2 вироблятимуть САМ-модулі

Цього тижня компанія «Зеонбуд», що є провайдером чотирьох загальнонаціональних мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5, встановить на своєму обладнанні систему умовного доступу Irdeto Cloaked CA (безкарткове рішення) для кодування цифрового ефірного сигналу. Про це на прес-конференції 31 січня повідомив генеральний директор провайдера загальнонаціональних цифрових мультиплексів «Зеонбуд» Віктор Галич (на фото).

 

«Обладнання для кодування вже доставлено на головну станцію (на вулиці Дорогожицькій, 10 у Києві. - ТК), і на цьому тижні ми його введемо в дію», - сказав він.

 

Пан Галич повідомив, що в лютому в Україну надійде перша партія сет-топ-боксів кількістю до 200 тис. штук, що призначена для вільного продажу (наступна поставка планується в червні). За його словами, ціна пристроїв становитиме близько $50. Вони прийматимуть закодований системою умовного доступу Irdeto сигнал стандарту DVB-T2 і матимуть функцію прийому HD.

 

«До виробництва цих пристроїв причетна компанія Strong. Сам Strong розміщує своє виробництво на заводах у Китаї. Що стосується китайських виробників - ми тестували сет-топ-бокси десятків виробників, і мушу сказати, що попри розповсюджену думку, що китайське - завжди погане, це не зовсім так», - зазначив пан Галич.

 

Водночас голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович нагадав, що цього року буде закуплено близько 800 тисяч сет-топ-боксів для малозабезпечених верств населення, на що в держбюджеті передбачено 350 млн 120 тис. грн. Невдовзі Держкомтелерадіо має провести тендер.

 

За його словами, вартість сет-топ-боксів стандарту DVB-T2 із чіпами Irdeto становить 480-550 грн з урахуванням 10% ставки ввізного мита і 20% ПДВ. «Сподіваюся, що держава піде назустріч і скасує ввізне мито, що дозволить знизити вартість», - зауважив він.

 

Він також запевнив, що на український ринок для вільного продажу зможе потрапити будь-який виробник сет-топ-боксів. «Йому лише треба пройти сертифікацію Irdeto і заплатити всі ліцензійні платежі і роялті, наприклад, Dolby, Irdeto», - додав він.

 

Учасники прес-конференції: заступник голови Нацради Лариса Мудрак, голова Нацради Володимир Манжосов, гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, гендиректор Концерну РРТ Вадим Самсоненко, начальник УДЦР Павло Слободянюк

 

Що стосується власників телевізорів DVB-T2, то вони, як повідомив Віктор Галич, не постраждають від впровадження системи умовного доступу Irdeto. «Прийнято рішення, що буде організовано виробництво САМ-модулів, які будуть вставлятися в телевізори і розкодовувати сигнал. Вони будуть у вільному продажу на ринку», - сказав гендиректор «Зеонбуду». Їхня ціна, додав він, буде нижчою за ціну сет-топ-боксів.

 

Назви виробників САМ-модулів на прес-конференції не були названі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18263
Читайте також
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
4181 дн. тому
Це вже шахрайство загальнодержавного масштабу. Але я вам грошей не дам. Самі дивіться своє безкоштовне ТВ. Це треба було таке утнути. Наступний - податок на повітря.
Капітан Україна
4421 дн. тому
Нацрада своєю рекомендацією про кодування сигналу фактично монополізувала ринок сет-топ-боксів в Україні, віддавши (читай продавши) його двом китайським компаніям, що не можуть забезпечити ні доступної ціни, ні взагалі вчасного виробництва приймальних пристроїв. А «Зеонбуд» додумався закодувати цифрові канали ще до того, як обладнання для його прийому надійшло у продаж. Тобто сьогодні «Зеонбуд» передає сигнал в нікуди. За такого хаосу і непомірної жадібності цифрового ТБ, ще довго ніхто не побачить. Скажіть своє ФЕ Нацраді на її сторінці Facebook http://www.facebook.com/NacRada?ref=ts
Капітан Україна
4421 дн. тому
Нацрада своєю рекомендацією про кодування сигналу фактично монополізувала ринок сет-топ-боксів в Україні, віддавши (читай продавши) його двом китайським компаніям, що не можуть забезпечити ні доступної ціни, ні взагалі вчасного виробництва приймальних пристроїв. А «Зеонбуд» додумався закодувати цифові канали ще до того, як обладнання для його прийому надійшло у продаж. Тобто сьогодні «Зеонбуд» передає сигнал в нікуди. За такого хаосу і непомірної жадібності цифрового ТБ, ще довго ніхто не побачить. Скажіть своє ФЕ Нацраді на її сторінці Facebook http://www.facebook.com/NacRada?ref=ts
Жека
4430 дн. тому
Если хототе сделать телевидение платным, уберите из эфира рекламу. Смотреть рекламу за деньги это жлобство. С такими темпами развития, цифрового телевидения у нас никогда не будет. Единственными телезрителями отсанутся сотрудники зеонбуда. Подерибанят между собой китайский непотреб и на этом все закончится.
Дмитрий Киев.
4430 дн. тому
Корупция и жажда безумного обогащения фактически уничтожила цифровое телевидение в зародыше. Алчным идиотам нельзя было доверять такое важное для страны дело. Теперь прийдетяс покупать спутниковую тарелку. Надежды на ихние говеные Т2 нет никакой.
tv_director
4433 дн. тому
На дворе - уже март. А в свободной продаже я этих сертифицированных коробок пока не видел... Это всё будет тянуться, видимо, безконечно долго: каналы за эфиры платят, кто-то что-то эфирит, "согревая" воздух передатчиками. И всем (конечно, кроме телекомпаний) - хорошо. Деньги идут - ни какой отвественности за продукт, который никто не видит. Так будет продолжать до тех пор, пока правительство насильно не переведёт всех на цифровое телевидение, "сломав" водночасье все аналоговые передатчики.
123ма
4436 дн. тому
тепер не потрібно заморочуватись. Купил дорогой ТВ - поставь спутниковую тарелку и смотри сотни каналов бесплатно, а за умеренную плату - тысячи, в т.ч. часть в качестве HD.Так что кто там у нас попал в те 32 канала, что в условно-доступной цЫфре? С момента выключения аналога смотреть свою продукцию будете либо вы сами, либо за дружными посиделками в узком кругу с Галичем, которому мало, чтобы ТВ работало в эксклюзивном специальном для Украине формате (что само по себе дороже в т.ч. для абонента), так он решил даже к тем у кого уже есть телевизоры в этом формате, ну хоть как-то запустить свою грязную лапу в их карман. Урод!
Имя
4459 дн. тому
Уроды одним словом, Бабки с народа качаю как могут, когда вы уже обожретесь?
дэн
4464 дн. тому
ну надо же какая забота бля ..ну сертифицировали дерь...о китайское и что?МОНОПОЛИЯ И КОРУПЦИЯ скорее всего!!!
electron
4469 дн. тому
Тепер не потрібно заморочуватись і переплачувати за вбудований DVB-T тюнер у новому LCD-TV. Беремо найпростіший LCD 32" за 2600грн. + сертифікований ресивер і насолоджуємось прекрасною картинкою!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду