Strong став переможцем тендеру Держкомтелерадіо на постачальника сет-топ-боксів (ДОПОВНЕНО)

13 Квітня 2012
12272
13 Квітня 2012
16:26

Strong став переможцем тендеру Держкомтелерадіо на постачальника сет-топ-боксів (ДОПОВНЕНО)

12272
Перемогла ціна, яка була на 20 копійок нижча, ніж у «Ромсату»
Strong став переможцем тендеру Держкомтелерадіо на постачальника сет-топ-боксів (ДОПОВНЕНО)

ТОВ «Стронг Україна» (Strong Ukraine) перемогло в тендері Державного комітету телебачення і радіомовлення з відбору постачальника засобів прийому цифрового телесигналу (сет-топ-боксів) для забезпечення незаможних верств населення на суму 350 млн 120 тис. грн. Про це на брифінгу 13 квітня оголосив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

Таке рішення ухвалив комітет з конкурсних торгів Держкомтелерадіо, провівши оцінку тендерної документації і відповідності наданих зразків сет-топ-боксів технічним вимогам.

 

У тендері, як писала «Детектор медіа», брало участь дві компанії - Strong Ukraine і «Ромсат». Strong переміг як такий, що запропонував телетюнер за нижчою ціною: 486 грн 80 копійок проти ціни «Ромсату» 487 гривень.

 

За словами пана Курдіновича, відбулися технічні тести всіх приладів, які показали, що тюнери відповідають вимогам і технічним стандартам. «Головне, що ми перевірили їхню здатність приймати сигнал стандарту DVB-T2. зауважень з технічної точки зору не було, вони всі працюють», - сказав він.

 

За умовами тендеру буде закуплено 685 тисяч пристроїв після того, як буде укладено договір (це станеться не раніше травня, уточнюють у Держкомтелерадіо). Загальна ціна партії - 333 млн 450 тис. грн., при цьому близько третини цих коштів повернуться до державного бюджету у вигляді ПДВ і митного збору. Тюнери мають поставити населенню протягом травня-грудня 2012 року.

 

Наступного тижня Держкомтелерадіо планує розпочати процедуру вибору оператора поштового зв'язку, який доставлятиме посилку. «Ми проведемо переговори з "Укрпоштою" щодо можливості закупівлі в одного учасника. Оскільки "Укрпошта" - єдина компанія, що регулюється постановою Кабміну про правила надання послуг поштового зв'язку і чиї тарифи регулюються державою», - уточнив заступник голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко.

 

На доставку з передбачених державним бюджетом 350 млн 120 тис. грн. після укладання угоди зі Strong залишається 16 млн 670 тис. грн.

 

Відзначимо, що Strong Ukraine представив на тендер дві моделі сет-топ-боксів виробництва китайських заводів «Прайм Електронікс» і «Діджитал Телемедіа Компані». Це моделі 8500 і 8502. За словами пана Кравченка, вони відрізняються лише тим, що один з пристроїв - із вбудованим блоком живлення (8500), інший - із зовнішнім (8502), решта технічним характеристик однакові. Крім того відрізняється дизайн: у моделі 8502 відкритий картоприймач і вхід USB на передній панелі, у 8500 - закритий. Модель 8502 важить близько 550 грамів, 8500 - 560-570 грамів.

 

Яка саме модель Strong постачатиметься населенню за державні кошти - ще вирішується. «Принципової різниці між ними немає, але будуть ще додаткові переговори з постачальником», - зауважив пан Курдінович. У Держкомтелерадіо не виключають, що можуть обрати пристрій, який менше важить, щоб зменшити вартість доставки посилки.

 

Олександр Курдінович також заперечив інформацію джерел «Детектор медіа» про те, що запровадження системи умовного доступу Irdeto Cloaked CA здорожчало ціну кожного пристрою на $8-10. за його словами, роялті з кожного телетюнера становить лише $2,15.

 

У Держкомтелерадіо сказали, що тендерну документацію в них запитували ще дві компанії (українська та литовська), які, втім, не подали своїх конкурсних пропозицій. Їхні назви керівники комітету не змогли назвати.

 

Що стосується українського заводу «Меридіан», який не зміг взяти участь у тендері, оскільки не отримав сертифікації Irdeto, Дмитро Кравченко зауважив, що виробнича потужність цієї компанії становить лише 24 тис. приймачів на рік, і це теж одна з причин, чому вони не могли подаватися на торги. «Є ще українська компанія Квант-ефір, яка готова виробляти тюнери і просунулася набагато далі в цьому плані», - зауважив він.

 

Якщо Верховна Рада внесе до державного бюджету на 2012 рік зміни про додаткове виділення на закупівлю сет-топ-боксів 100 млн грн, Держкомтелерадіо оголосить ще один тендер на постачання близько 200 тис. пристроїв і вважає, що в ньому братимуть участь більше учасників. Наприклад, за даними Олександра Курдіновича, компанії Duna (Москва) та D-Link уже планують розпочати виробництво телетюнерів DVB-T2.

 

Що стосується роздрібного продажу сет-топ-боксів, то, зі слів пана Курдіновича, на ринку вже є 15 тис. телетюнерів (Strong і «Ромсат»), протягом двох тижнів надійде ще 40 тис., а надалі щомісяця надходитимуть близько 60 тис. пристроїв. У роздріб вони коштують дорожче, ніж ціна, за яку закуповує Держкомтелерадіо. «У великій роздрібній мережі Технополіс, де наступного тижня вони вже будуть у продажі, ціна становитиме від 560 грн за штуку», - зазначив він.

 

Нагадаємо, що безкоштовно сет-топ-бокси від держави отримають малозабезпечені громадяни, які до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою. Це такі категорії громадян:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);

- інваліди війни третьої групи;

- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;

- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

 

Якщо до 1 липня не набереться стільки заяв, скільки телетюнерів закуплено за кошти держбюджету, термін прийому заяв буде продовжено, пообіцяв пан Курдінович. Однак, на його думку, комітет матиме іншу проблему: заяв буде більше, ніж пристроїв, на які поки що передбачено кошти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12272
Читайте також
28.03.2012 13:00
Анатолій Мар’єнко, Теодор Наритник, для «Детектор медіа»
5 769
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lith
4394 дн. тому
at/on, это вы не понимаете, про что речь: толку от телевизора с возможностью принимать DVB-T2 формат, уже пару месяцев как никакого. Сигнал дополнительно закодировали. И для раскодировки к такому телевизору нужен еще CAM-модуль. Так что все-таки послушайте, что вам говорят, погуглите, прежде чем возмущаться "причому тут САМ-модулі? Ви не розумієте про що мова. Я ж не питаю як..."
Зеленый кружок
4396 дн. тому
Нафиг не нужны мне эти хорошковские, фирташевские, коломойские, ахметовские говноканалы . Смотреть их - себя не уважать. Даже задаром , не то что за деньги.
at/on
4396 дн. тому
Игорь, причому тут САМ-модулі? Ви не розумієте про що мова. Я ж не питаю як дивитися зараз Філіпсами по 6.5тис. грн. DVB-T2
Игорь
4397 дн. тому
at/on, телевизоры с DVB-T2 - сейчас дадут возможность смотреть только 4 региональных канала, все остальные кодированы в irdeto. К DVB-T2 телевизору должны в будущем (дата пока не известна) выпустить CAM-модуль, который вставляется в PCMCI слот телевизора. Примерная стоимость - 350 грн. Если вы никогда не слышали про Cam-модуль, то обязательно посмотрите в поисковике, или на сайте Воли (желательно в разделе Киев). Но для Украинского DVB-T2 - Cam-модуль пока не выпущен(((
at/on
4397 дн. тому
Цікаво коли з’являться доступні по ціні сучасні телевізори, готові приймати DVB-T2 формат?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду