Уряд США витратив 1,5 млрд доларів на сет-топ-бокси для населення

29 Вересня 2009
12640
29 Вересня 2009
08:00

Уряд США витратив 1,5 млрд доларів на сет-топ-бокси для населення

12640
Уряд США витратив 1,5 млрд доларів на сет-топ-бокси для населення

Уряд США витратив 1,5 млрд доларів на забезпечення населення цифровими перетворювачами сигналу (сет-топ-боксами) при переході на цифрове мовлення. Про це на третьому міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні» повідомив Джонатан Колледжіо, представник Національної асоціації телерадіомовників (США).

 

У США була розроблена спеціальна купонна програма - як частина закону 2005 року про перехід на цифрове мовлення. Згідно з нею, з державного бюджету виділили 1,5 млрд доларів на 40-доларові купони для всього населення, котрі можна було обміняти на сертифіковані сет-топ-бокси з базовим набором характеристик (без DVD-програвача і спеціальних функцій). На кожне домогосподарство видавали 2 купони, які протягом 90 днів можна було обміняти на устаткування у 28 тисячах магазинів по всій країні.

 

За підсумками купонної програми пропозицією скористалися 55% американців з числа тих, кому вручили купони.

 

Нагадаємо, США остаточно перейшли на цифрове мовлення і вимкнули аналоговий сигнал 12 червня 2009 року.

 

В Україні за орієнтовними розрахунками на соціальні сет-топ-бокси потрібно витратити 20 млн доларів. «У Києві за даними КМДА 21 тис. соціально не захищених домогосподарств. По Україні їх може бути 500 тис. Таким чином, на сет-топ-бокси вартістю 40 доларів потрібно витратити близько 20 млн доларів», - підрахував генеральний продюсер ЗАТ «Телеодин», голова цифрового комітету ІТК Валентин Коваль.

 

Ці витрати, на його думку, можна покрити за рахунок «цифрових» ліцензіатів. «У держави грошей на цифрове мовлення немає, а ми маємо аргументувати ті витрати, які хочемо від неї. Ми хочемо, щоб держава забезпечила коштами УДЦР, щоб прорахувала частоти. А наші гроші за ліцензії були витрачені на закупівлю сет-топ-боксів. У двох мультиплексах за все ми (великі мовники) заплатимо орієнтовно 19 млн доларів», - зазначив він.

 

Третій міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» пройшов у Києві 25 вересня. Організатори - Незалежна асоціація телерадіомовників та Індустріальний телевізійний комітет за підтримки International Media Support, Ради Європи, USAID, Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12640
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Свідомий Українець
5332 дн. тому
Учитывая, что в США проживает 304 млн. граждан, то этоне так много. Хотя, братский украинский народ поддерживает братский американский народ в желании потреблять качественный телевизионный продукт в цифре.
Свідомий Українець
5332 дн. тому
Учитывая, что в США проживает 304 млн. граждан, то этоне так много. Хотя, братский украинский народ поддерживает братский американский народ в желании потреблять качественный телевизионный продукт в уифре.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду