Тендер на закупівлю сет-топ-боксів Держкомтелерадіо проведе до лютого 2012 року

26 Грудня 2011
14220
26 Грудня 2011
11:46

Тендер на закупівлю сет-топ-боксів Держкомтелерадіо проведе до лютого 2012 року

14220
350 млн грн вистачить на приймачі для 700-800 тис. сімей
Тендер на закупівлю сет-топ-боксів Держкомтелерадіо проведе до лютого 2012 року

Державний комітет телебачення і радіомволення планує не пізніше лютого 2012 року провести тендер на закупівлю сет-топ-боксів для населення на передбачену в держбюджеті суму 350 млн грн. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

«Це буде відкритий тендер, будемо запрошувати всіх представників засобів масової інформації, вести відеозапис цього тендеру. Якщо в когось буде бажання, навіть пряму трансляцію допоможемо організувати. Ми запросимо на нього всіх бажаючих, у тому числі з усіх контролюючих структур, щоб усі могли оцінити разом з нами пропозиції можливих учасників», - сказав він.

 

Назви виробників і постачальників обладнання, які змагатимуться в тендері, він не називає.

 

За його словами, тендер оголосять після прийняття урядової постанови, яка затвердить порядок забезпечення малозабезпечених категорій громадян засобами приймання сигналу цифрового мовлення. Згідно з проектом цієї постанови, Держкомтелерадіо з Міністерством соціальної політики України визначатимуть, кому саме дістануться соціальні сет-топ-бокси.

 

«Це в першу чергу особи, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років. І друге - це малозабезпечені сім'ї, які отримують або отримували впродовж останніх 12 місяців державну допомогу з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї згідно з законом про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», - зазначив пан Курдінович.

 

За прогнозами Держкомтелерадіо і Мінсоцполітики, орієнтовна кількість сімей, які мають безкоштовно отримати сет-топ-бокси, становитиме 1-1,2 млн (в остаточних розрахунках спиратимуться на зведену статистику Мінсоцполітики за 2011 рік).

 

Однак запланованих у держбюджеті на 2012 рік 350 млн грн вистачить, щоб забезпечити близько 700-800 тис. сімей до липня 2012 року. Решту сімей забезпечать або до кінця 2012 року, якщо вноситимуться зміни до закону про державний бюджет, або вже у 2013 році.

 

Зазначимо, що 22 грудня Верховна Рада ухвалила закон «Про державний бюджет України на 2012 рік» (законопроект № 9000), у якому передбачено 350 млн 120 тис. грн на забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Сьогодні, 26 грудня закон скеровано на підпис президенту України. Після підписання президентом він має набути чинності з 1 січня 2012 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14220
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4505 дн. тому
Когда уже официальные "Т2" приставки (с модулем условного доступа) будут продавать в Украине???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду