Держкомтелерадіо розраховує на ціну менше 500 гривень за сет-топ-бокс

22 Березня 2012
9411
22 Березня 2012
14:59

Держкомтелерадіо розраховує на ціну менше 500 гривень за сет-топ-бокс

9411
І на ціну доставки посилок з пристроями – 19-25 гривень
Держкомтелерадіо розраховує на ціну менше 500 гривень за сет-топ-бокс

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович припускає, що ціна сет-топ-боксів (телетюнерів для прийому цифрового сигналу) у великих роздрібних торгівельних мережах становитиме «навколо 500 гривень». Але Держкомтелерадіо розраховує придбати за кошти державного бюджету тюнери за нижчу ціну. «Ми орієнтуємося на нижчу ціну, ніж 500 гривень», - наголосив він на брифінгу 22 березня.

 

«У цій сумі більше 30% - це ввізне мито і ПДВ. Якщо буде прийнято рішення про звільнення від ввізного мита зазначених сет-топ-боксів, ціна буде значно меншою. Але поки що ми орієнтуємося на ці цифри», - додав він.

 

Він також висловив сподівання, що до кінця року сет-топ-бокси подешевшають, тому що разом з Україною стандарт цифрового телебачення DVB-T2 розвивають Російська Федерація та Казахстан, які також потребуватимуть пристроїв, і буде налагоджено їхнє виробництво, зокрема, в Китаї.

 

Нагадаємо, що в державному бюджеті на 2012 рік на забезпечення незахищених верст населення сет-топ-боксами передбачено 350 млн 120 тисяч гривень. Держкомтелерадіо очікує, що зможе забезпечити цього року за ці кошти приблизно 685 тис. - 695 тис. сімей. «Але точно мені сказати важко, тому що тендер покаже, на яку кількість фактично вистачить грошей», - зауважив Олександр Курдінович.

 

Таким чином, Держкомтелерадіо розраховує вартість одного пристрою від 503 до 511 гривень. Але в кошти бюджету крім ціни сет-топ-боксів закладена й сума, яка буде витрачена на їх доставку малозабезпеченим громадянам. «Тобто крім вартості самого сет-топ-бокса необхідно буде витратити від 19 до 25 гривень, за нашими розрахунками, на доставку кожного телетюнера по всій Україні з міста Києва», - сказав голова Держкомтелерадіо. «Таким чином, ціна самого телетюнера без урахування доставки, за нашими розрахунками, має бути нижчою за 500 гривень», - резюмував він.

 

На запитання журналістів, хто підключатиме нові пристрої «стареньким бабусям», Олександр Курдінович відповів, що люди встановлюватимуть їх собі самостійно. Він вважає, що вони із цим впораються, оскільки отримають детальну інструкцію, як підключити антену до телетюнера, а телетюнер увімкнути в роз'єм, у який була підключена антена. А крім того сет-топ-бокси будуть вже активованими постачальником, оскільки такою є умова тендеру.

 

«Буде максимально спрощена процедура ввімкнення й активації. Не потрібно робити зайвих рухів по налаштуванню телевізора або телетюнера. Все буде дуже просто, - пообіцяв голова Держкомтелерадіо. - Можливо, потрібно буде користувачу тюнера обрати мову меню (українська або російська є обов'язковою умовою тендеру), а можливо, мова буде обрана за умовчанням».

 

Нагадаємо, переможця тендеру на постачання бюджетних сет-топ-боксів мають визначити в першій декаді квітня.

 

Як писала «Детектор медіа», 21 березня уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

 

У 2012 році телетюнерами забезпечуються:

1) інваліди першої та другої групи;

2) інваліди війни третьої групи;

3) особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними;

4) особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям";

5) особи, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

 

До 1 липня 2012 року місцеві управління праці та соціального захисту населення формують списки громадян, які безоплатно забезпечуватимуться телетюнерами, а Держкомтелерадіо до 1 серпня 2012 року збирає ці списки.

 

Кошти з державного бюджету (350 млн 120 тис. грн.) спрямовуються Держкомтелерадіо на здійснення витрат, пов'язаних із закупівлею телетюнерів і послуг з доставки посилок з тюнерами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9411
Читайте також
11.04.2012 12:46
Игорь Бурдыга, «Коммерсантъ. Украина»
15 677
28.03.2012 13:00
Анатолій Мар’єнко, Теодор Наритник, для «Детектор медіа»
5 769
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сват
4421 дн. тому
Прикольно будет выглядеть выборка джиэфкея по аудитории дивибити 2 . Заказчики реклами прозреют от переспективности своих продаж. Нацрада решила покончить жизнь самоубийством. Одобрила и промоутирует цифровое, закодированное, никому не нужное нечто !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду