Постачальника бюджетних сет-топ-боксів визначать на початку квітня

22 Березня 2012
7542
22 Березня 2012
14:14

Постачальника бюджетних сет-топ-боксів визначать на початку квітня

7542
Постачальника бюджетних сет-топ-боксів визначать на початку квітня

Переможця тендеру Державного комітету телебачення і радіомовлення на постачання бюджетних сет-топ-боксів (телетюнерів для прийому цифрового сигналу) буде визначено в першій декаді квітня. Про це на брифінгу 22 березня повідомив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

Як писала «Детектор медіа», раніше фінал тендеру планувався на 21 березня. Але його перенесли. Як пояснив пан Курдінович - тому що необхідно внести зміни до умов участі в тендері у зв'язку з ухваленням 21 березня урядової постанови «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

 

«Нам необхідно внести зміни стосовно умов участі в тендері. На перше місце вийде ціна, і в умовах оцінки тендерних пропозицій насамперед враховуватиметься ціна, і лише ціна телетюнеру. А по-друге, надається можливість передоплати в обсязі 50% для здійснення поставок зазначених телетюнерів. Крім того в проекті постанови зазначено категорії громадян та спосіб доставки до них, тож потрібно внести технічні зміни до умов тендеру, прописавши принципи, закладені в постанові Кабміну», - сказав пан Курдінович.

 

«Реально відповісти на запитання, хто буде переможцем, тобто зробити розкриття тендерних пропозицій та оцінити їх, ми зможемо в першій декаді квітня цього року. Це буде рішення тендерного комітету, яке буде прийматися відкрито», - додав голова Держкомтелерадіо, запрошуючи всіх представників ЗМІ висвітлювати тендер.

 

На запитання «Детектор медіа» про учасників тендеру, Олександр Курдинович відповів, що до Держкомтелерадіо було «декілька звернень щодо отримання тендерної документації». «У зв'язку зі змінами умов тендеру, я думаю, ми будемо мати ще пропозиції, і не одну. Якщо всі, хто взяли в нас документи, подадуться на тендер, то буде досить конкурентний розгляд цього питання», - сказав він, але не став називати компанії, які зверталися по документацію.

 

Як відомо, Держкомтелерадіо повинен провести ще тендер на доставку посилок з телетюнерами. За словами пана Курдіновича, його проводитимуть серед операторів поштового зв'язку, оскільки, відповідно до прийнятої урядом постанови, доставка буде здійснюватися за правилами надання послуг поштового зв'язку.

 

Держкомтелерадіо обіцяє оголосити цей тендер найближчим часом. «Як тільки в нас буде текст і номер зазначеної постанови, у нас буде можливість оголошувати зазначений тендер», - сказав пан Курдінович.

 

Водночас для проведення цього тендеру Держкомтелерадіо потрібно знати кількість сет-топ-боксів, яка стане відомою тільки після визначення постачальника та його ціни на пристрої. «У тендері на доставку було б бажано зазначити кількість телетюнерів. Адже від кількості залежить вартість доставки. Я не можу сьогодні точно сказати, чи можемо ми без вказання цього числа провести тендер на доставку», - сказав пан Курдінович.

 

Нагадаємо, що на забезпечення незахищених верств населення сет-топ-боксами в державному бюджеті на 2012 рік передбачено 350 млн 120 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7542
Читайте також
11.04.2012 12:46
Игорь Бурдыга, «Коммерсантъ. Украина»
15 677
28.03.2012 13:00
Анатолій Мар’єнко, Теодор Наритник, для «Детектор медіа»
5 769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду