650 тис. пільговиків хочуть отримати безкоштовні сет-топ-бокси

8 Червня 2012
7413
8 Червня 2012
17:29

650 тис. пільговиків хочуть отримати безкоштовні сет-топ-бокси

7413
Держкомтелерадіо звітує про ситуацію із забезпечення населення пристроями для прийому цифрового ефірного сигналу
650 тис. пільговиків хочуть отримати безкоштовні сет-топ-бокси

Станом на кінець травня від громадян надійшло 650 тисяч заяв на отримання безкоштовного сет-топ-боксу. Заяви надходять до головних управлінь праці та соціального захисту населення облдержадміністрацій, повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

 

Через «гарячу телефонну лінію» Держкомтелерадіо надано консультації майже 15 тисячам громадян з приводу отримання сет-топ-боксів.

 

Щоб отримати безкоштовно сет-топ-бокс (телетюнер для прийому цифрового сигналу), малозабезпечені громадяни повинні до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою.

 

Відповідно до урядової постанови, безкоштовно сет-топ-бокси можуть отримати:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);

- інваліди війни третьої групи;

- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;

- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

 

За результатами тендеру, проведеного Держкомтелерадіо, буде закуплено і доставлено пільговикам 685 тисяч сет-топ-боксів на передбачені в держбюджеті 350 млн 120 тис. грн. Зміни до закону «Про Державний бюджет України на 2012 рік» буде додатково виділено 100 млн грн, що дозволить закупити ще 200 тис. пристроїв, підрахували в Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7413
Читайте також
28.03.2012 13:00
Анатолій Мар’єнко, Теодор Наритник, для «Детектор медіа»
5 769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду