У «Батьківщині» назвали Кисельова «брудометом» і вимагають запросити Власенка на ефір з Кузьміним

25 Листопада 2011
7879
25 Листопада 2011
12:44

У «Батьківщині» назвали Кисельова «брудометом» і вимагають запросити Власенка на ефір з Кузьміним

7879
У «Батьківщині» назвали Кисельова «брудометом» і вимагають запросити Власенка на ефір з Кузьміним

Партія «Батьківщина» заявляє, що Сергій Власенко має опонувати Ренату Кузьміну в ефірі «Великої політики з Євгенієм Кисельовим». Відповідне повідомлення 25 листопада поширила прес-служба партії.

 

Сьогодні, 25 листопада, спеціальним гостем програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» стане перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін. На сайті програми анонсовано, що з ним обговорюватимуть такі теми: «Чому Юлії Тимошенко відмовлено у лікуванні за межами СІЗО? І який реальний стан здоров'я колишнього прем'єр-міністра? А також, навіщо Ренат Кузьмін їздив до Брюсселю? Чи вдалося представнику ГПУ переконати європейців у неполітичності справи Тимошенко?».

 

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», на програму, де обговорюватимуться кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, знову не запрошений жоден представник захисту екс-прем'єра: «Удруге за місяць Євген Кисельов надає ефір одіозному представнику Генеральної прокуратури без жодної альтернативної точки зору. 28 жовтня Кузьмін виступав "соло", цього разу запрошені троє журналістів».

 

«Оскільки весь світ визнав справи проти Юлії Тимошенко політично вмотивованими -  абсолютно зрозуміло, що у такій темі порядний журналіст має дати глядачам можливість вислухати дві точки зору», - вважають у партії Юлії Тимошенко.

 

На думку «Батьківщини», опонувати Ренату Кузьміну в ефірі мають не журналісти, бо це не їхня робота, а захисники Юлії Тимошенко, «які володіють всіма нюансами справ та вільно орієнтуються в кримінальному законодавстві». «Тому ми вимагаємо, щоб ви запросили захисника екс-прем'єра Сергія Власенка як опонента Ренату Кузьміну», - йдеться в заяві.

 

У «Батьківщині» заявили про перекручування фактів та нехтування презумпцією невинуватості, продемонстровані паном Кузьміним у попередньому ефірі. «Утім, Євгена Кисельова такі "дрібниці" не цікавлять. У нього, схоже, одна проблема в житті: визначитися, де він працює - в Адміністрації президента чи в Службі безпеки. Бо журналістикою назвати його професію язик не повертається», - зазначили в партії.

 

«Пане Кисельов, свідоме оббріхування людини - це теж злочин, який карається законом, незалежно від того, громадянином якої країни ви є. Згадайте про це сьогодні, коли будете вдумливо поправляти окуляри і формулювати свої запопадливі запитання. Бути брудометом - це важка робота, погоджуємося. Тож бажаємо вам творчої наснаги!», - йдеться в заяві.

 

Нагадаємо, що під час інтернет-марафону «Революція. 7 років потому» Євген Кисельов, відповідаючи на закиди про необ'єктивність його програми сказав: «Я не відчуваю відповідальності за те, що я "викривляю реальність" у своїй програмі. Про всі значимі події країни і світу я розповідаю. По-друге, я вважаю, що всі ті, хто зараз мають можливість отримувати інформацію про те, що відбувається в країні, і хочуть отримати адекватну інформацію, мають більш ніж достатньо можливостей для того, щоб цю інформацію мати».

 

Він також наголосив, що в нього авторська програма, і він сам обирає набір тем. На запитання, чи має він внутрішні докори або сумніви через те, що не запрошував Юлію Тимошенко, тому що вона проходить у справі як звинувачена, пан Кисельов сказав, що не має ніяких внутрішніх докорів. «Я вважаю, що тоді в конкретній ситуації початку процесу над Тимошенко ми прийняли правильне редакційне рішення і не стали запрошувати ні адвокатів, ні звинувачення», - заявив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7879
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду