Редактори «Великої політики» пояснили, чому не покликали Тимошенко і Власенка

1 Липня 2011
12174
1 Липня 2011
18:40

Редактори «Великої політики» пояснили, чому не покликали Тимошенко і Власенка

12174
У програмі візьмуть участь Денисенко, Калниш, Олійник, Шукліна, Удовиченко, Шевцова, Карасьов
Редактори «Великої політики» пояснили, чому не покликали Тимошенко і Власенка

Редакція програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер» справді прийняла рішення не запрошувати до студії учасників судового процесу над Юлією Тимошенко, оскільки 1 липня в студії обговорюватимуть процес, а не предмет судового розгляду. Про це ТК повідомила редакторська група ток-шоу.

 

«Ми вирішили запросити юристів, експертів, політологів і журналістів», - сказали ТК у редакції у відповідь на заяву партії «Батьківщина» про те, що ані Юлію Тимошенко, ані її захисника Сергія Власенка до програми, де обговорюватимуть суд над Тимошенко, не запросили.

 

Попередній список учасників «Великої політики з Євгеном Кисельовим», що вийде 1 липня о 22:30, виглядає таким чином: Вадим Денисенко (головний редактор «Комментариев»), Валерій Калниш (заступник головного редактора «Коммерсанта»), Володимир Олійник (народний депутат Партії регіонів, юрист), Наталія Шукліна (проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів), Олександр Удовиченко (член Ради суддів України), Лілія Шевцова (російський політолог), Вадим Карасьов (політолог, один із лідерів партії «Єдиний центр»). Поки що під питанням - участь Андрія Єрмолаєва (політолог, директор Національного інституту стратегічний досліджень).

 

Зі сторони опозиції редакція «Великої політики» запрошувала в програму народних депутатів, юристів Романа Зварича (НУ-НС), або Сергія Міщенка («БЮТ-Батьківщина»), або Сергія Саса («БЮТ-Батьківщина»). Однак усі вони з різних причин відмовилися від участі в ток-шоу. Натомість «Батьківщина» наполягала на запрошенні «або Сергія Власенка, або нікого».

 

Нагадаємо, «Батьківщина» заявляє про те, що озвучений їй склад учасників програми «дозволяє зробити висновок, що в ефірі найрейтинговішого телеканалу країни всупереч усім журналістським стандартам та здоровому глузду планується чергова публічна порка і продовження судилища над лідером опозиції». У партії повідомляли, що з 9 учасників програми, за планом редакції, сторону Тимошенко має представляти лише 1 людина, а більшість інших будуть «технологічно і цілеспрямовано дискредитовувати екс-прем'єра».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12174
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду