«Батьківщина»: жоден із центральних каналів не інформував про добрих аудиторів Тимошенко

21 Червня 2011
12068
21 Червня 2011
12:48

«Батьківщина»: жоден із центральних каналів не інформував про добрих аудиторів Тимошенко

12068
«Батьківщина»: жоден із центральних каналів не інформував про добрих аудиторів Тимошенко

Українським телеканалам заборонено розповідати про звіт міжнародних компаній Covington & Burling LLP та BDO, які аналізували порушені проти Юлії Тимошенко кримінальні справи щодо грошей Кіотського протоколу та закупівлі автомобілів «Опель-Комбо». Про це заявила прес-служба партії «Батьківщина» за результатами власного аналізу телеефіру останніх днів.

 

Так, 17 червня у Вашингтоні була проведена прес-конференція представників юридичної компанії Covington & Burling LLP та аудиторської фірми BDO. «Звіт цих компаній свідчив про те, що в результаті ретельного аналізу документів не було знайдено жодної підстави для звинувачення екс-прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо Кіотських грошей та "Опелів-Комбо". Порушені кримінальні справи було визнано політично-вмотивованими», - повідомляє прес-служба.

 

«Попри те, що інформаційні агентства та інтернет-видання детально висвітили цю подію, жоден центральний телеканал не розповів про гучні результати розслідування ані в п\'ятницю, ані в суботу, ані в неділю у підсумкових випусках новин. При цьому всі телеканали були повідомлені прес-службою "Батьківщини" про параметри доступу до повної відеоверсії цієї прес-конференції», - наголошують у партії.

 

У понеділок, 20 червня, роз\'яснення щодо подальших дій партії «Батьківщини» у зв\'язку з появою звіту міжнародних експертів давали журналістам заступник голови партії, екс-віце-прем\'єр-міністр Григорій Немиря та народний депутат, адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко. На прес-конференції, за даними прес-служба партії, були присутні щонайменше 10 телекамер. Утім, жоден телеканал у вечірніх випусках не згадав інформацію, озвучену представниками «Батьківщини».

 

При цьому «псевдоаудитори Trout Cacheris, найняті Януковичем і Азаровим для знищення своїх політичних опонентів за бюджетні мільйони, буквально не злазили з телеекранів», заявляють у «Батьківщині».

 

У партії вважають, що невисвітлення подій навколо звіту Covington & Burling LLP та BDO не є збігом обставин або позицією журналістів. «Очевидно, що заборона висвітлювати невигідні для влади висновки визнаних світом експертів походить з вищих владних кабінетів та спускається безпосередньо на власників телеканалів», - резюмують у «Батьківщині».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду