«Батьківщина»: Кисельов і Шустер відмовилися від журналістських стандартів заради комфортних стосунків з владою

1 Липня 2011
12491
1 Липня 2011
17:47

«Батьківщина»: Кисельов і Шустер відмовилися від журналістських стандартів заради комфортних стосунків з владою

12491
«Батьківщина»: Кисельов і Шустер відмовилися від журналістських стандартів заради комфортних стосунків з владою

Прес-служба партії «Батьківщина» заявляє, що протягом усього телевізійного сезону, який добігає кінця, діяло суворе табу адміністрації президента на участь у політичних телевізійних ток-шоу Юлії Тимошенко.

 

Про це говориться у заяві прес-служби партії.

 

Прес-служба звертає увагу, що сьогодні, 1 липня, основною темою програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на телеканалі «Інтер» стане обговорення перебігу судового процесу над Юлією Тимошенко та її політичних перспектив у зв'язку із кримінальним переслідуванням. Проте ні саму Тимошенко, ані її представника у суді Сергія Власенка до програми не запросили.

 

«Озвучений нам склад учасників програми дозволяє зробити висновок, що в ефірі найрейтинговішого телеканалу країни всупереч усім журналістським стандартам та здоровому глузду планується чергова публічна порка і продовження судилища над лідером опозиції», - йдеться у заяві прес-служби партії «Батьківщина». У партії повідомляють, що з 9 учасників програми, за планом редакції, сторону Тимошенко має представляти лише 1 людина, а більшість інших будуть «технологічно і цілеспрямовано дискредитовувати екс-прем'єра». При цьому прес-служба отримала категоричну відмову «Великої політики...» на кандидатуру захисника Юлії Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка.

 

«Очевидно, після лакейських відвідин Межигір'я автор і ведучий програми Євгеній Кисельов начисто забув про свою власну обіцянку обов'язково запросити Юлію Тимошенко в ефір, дану в переписці з прес-секретарем екс-прем'єр-міністра. Тому сьогодні всі глядачі будуть свідками «постмежигірського спецформату» програми: говорити про Тимошенко без Тимошенко», - наголошують у «Батьківщині».

 

Причину відмови - через те, що в програмі не можуть брати участь безпосередні учасники суду - у партії вважають нелогічною. «Зрозуміло, що жодна інша людина з «Батьківщини», крім Юлії Тимошенко або Сергія Власенка, не володіє всіма деталями і нюансами судового процесу, який планується обговорювати. Однак «Інтеру» не потрібна дискусія, йому потрібне судилище під личиною об'єктивного обговорення», - переконані у «Батьківщині».

 

Тож, доходить висновку прес-служба, «На жаль, обидва ведучих - Євгеній Кисельов та Савік Шустер - відмовилися від журналістських стандартів і свого чесного імені заради комфортних стосунків з українською владою». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12491
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
4691 дн. тому
60% глядачів Шустера вірять, що табачнік подолає корупцію в освіті ?? Черговий ''Ярослав Мудрий''? У табачніка ця технологія фальшування вже напрацьована.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду