Українська служба Бі-бі-сі припинила радіомовлення

30 Квітня 2011
8069
30 Квітня 2011
10:19

Українська служба Бі-бі-сі припинила радіомовлення

8069
29 квітня вийшла в ефір остання радіопрограма
Українська служба Бі-бі-сі припинила радіомовлення

Українська служба Бі-бі-сі провела останній радіоефір, але залишається в інтернеті, повідомляє УНІАН. Українська служба вийшла в ефір 1992 року, а її аудиторія складала близько п'яти мільйонів осіб на тиждень.

 

Раніше Бі-бі-сі оголосила, що закриває п'ять мовних служб через скорочення бюджету корпорації. Закрито албанську, македонську, сербську служби, а також редакції, які випускають програми для країн Карибського регіону англійською мовою та португальською - для країн Африки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», окрім української, припиняють радіомовлення ще шість служб Бі-бі-сі: азербайджанська, російська (за винятком окремих програм в інтернеті), іспанська (для Куби), в'єтнамська, китайська й турецька.

 

Як оголосив голова Всесвітньої служби Пітер Горрокс, 650 робочих місць із 2400 на Всесвітній службі буде закрито протягом наступних трьох років, більшість із них - протягом першого року.

 

Скорочено чи закрито багато програм Всесвітньої служби англійською мовою, включно із «Європа сьогодні».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8069
Теги:
Читайте також
03.03.2011 17:24
Світлана Пиркало, Бі-бі-сі
24 821
28.01.2011 14:22
Мачек Бернатт-Рещинський, Бі-бі-сі, Лондон
35 350
21.12.2010 19:39
Отар Довженко
для «Главреда»
545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду