Російська служба «Німецької хвилі» припиняє радіомовлення

19 Травня 2011
20168
19 Травня 2011
13:05

Російська служба «Німецької хвилі» припиняє радіомовлення

20168
Російська служба «Німецької хвилі» припиняє радіомовлення

Найближчими місяцями російська редакція Deutsche Welle («Німецька хвиля») припинить радіомовлення. Натомість редакція посилить інтернет-ресурс і розвиватиме відео- і телеформати. Про це ТК стало відомо з власних достовірних джерел.

 

За цією інформацією, з-поміж усіх редакцій DW з радіоефіру зникне лише російська. Точна дата припинення виробництва радіопрограм і мовлення на коротких хвилях наразі невідома, але це відбудеться не пізніше осені 2011 року.

 

Виробництво окремих радіопрограм («Европа и Беларусь» і «Европа и Центральная Азия») зупинять вже 1 червня. Як проінформувало редакцію керівництво DW, висвітлення тем з Білорусі і Центральної Азії продовжуватиметься на сайті та, до повного зупинення радіомовлення, в рамках програми «Тема».

 

Нині російська редакція DW висвітлює з позицій російського і європейського досвіду події країн простору колишнього Радянського Союзу - РФ, Білорусі, України, Центральної Азії і Південного Кавказу.

 

За попередньою інформацією, нововведення не передбачають скорочення бюджету на оплату роботи журналістів.

 

Раніше, у квітні 2011 року, Рада з мовлення Deutsche Welle затвердила нову стратегію розвитку медіакомпанії, яку підтримали більшість депутатів бундестагу (окрім групи лівих) і уряду Німеччини. Реформи передбачають, що DW зосередиться «на основних регіонах і завданнях», об`єднанні досвіду телебачення, радіо та інтернету, а також розширить співпрацю з ARD і ZDF.

 

Як повідомляла ТК, українська редакція «Німецької хвилі» посилює інтернет-сайт і збільшує кількість відео контенту вебресурсу. Водночас припинення радіомовлення української редакції не планується.

 

Нагадаємо, 26 березня радіомовлення припинила російська редакція Бі-бі-сі, 29 квітня - українська редакція Бі-бі-сі.

 

Державна телерадіокомпанія Deutche Welle є офіційним закордонним мовником ФРН, яка здійснює інформування в інтернеті, радіо- й телеефірі. Мета - забезпечення європейської перспективи для глядачів у всьому світі та сприяння міжкультурному діалогові.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду