Бі-бі-сі скорочує персонал онлайн-підрозділу на чверть і закриває половину сайтів

25 Січня 2011
1637
25 Січня 2011
07:46

Бі-бі-сі скорочує персонал онлайн-підрозділу на чверть і закриває половину сайтів

1637
Бі-бі-сі скорочує персонал онлайн-підрозділу на чверть і закриває половину сайтів

360 із 1600 співробітників онлайн-підрозділу британської телерадіомовної корпорації Бі-бі-сі (BBC Online) будуть скорочені до 2013 року, повідомляє PressGazette. Скорочення штатів покликане зменшити витрати бюджету онлайн-підрозділу корпорації на 34 мільйони фунтів стерлінгів (55 мільйонів доларів США).

 

Наглядова рада Бі-бі-сі вперше повідомила про заплановані скорочення влітку, оголошуючи про дворічний план стратегічного скорочення, який також передбачає розпродаж журналів, які видає корпорація. Уточнюючи свої плани, керівництво корпорації повідомило про скорочення щорічного бюджету онлайн-підрозділу, який становить 137 мільйонів фунтів, на 25%, і закриття близько 200 із 400 сайтів, які він підтримує.  Ось повний список сайтів, які будуть закриті до кінця 2011 року.

 

Необхідність економії виникла після того, що корпорація взяла на себе відповідальність за фінансування Світової служби (World Service), яка раніше перебувала на утриманні Міністерства закордонних справ, а також через заморожування розміру абонентської платні до 2016 року.

 

Керівництво Бі-бі-сі проголосило «більш вибірковий» підхід до подальшого розвитку інтернет-представництва корпорації. Онлайн-підрозділ буде реорганізований у п'ять ключових груп - Новини, Спорт і погода, iPlayer і телебачення, Радіо і музика, а також Діти, навчання і знання. Корпорація обіцяє зробити своїм пріоритетом у розвитку онлайн-сервісів якість продукту, а не залучення більшої аудиторії.

 

Корпорація має намір закрити блоги деяких своїх спеціалістів, автоматизувати сайти програм Today, Newsbeat і Newsnight, зменшити увагу до знаменитостей у своїх розважальних онлайн-новинах, а натомість приділяти більше уваги медіа, культурі та мистецтву. З сайтів регіональних новин зникнуть деякі сервіси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alexandra
4855 дн. тому
Molodci Britanci, nado brat' s nih primer!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду