КНМП закликає зберегти світову службу Бі-бі-сі

17 Березня 2011
11076
17 Березня 2011
11:41

КНМП закликає зберегти світову службу Бі-бі-сі

11076
КНМП закликає зберегти світову службу Бі-бі-сі

Київська незалежна медіа-профспілка підтримує заклик Міжнародної федерації журналістів об`єднатися на захист світової служби Бі-бі-сі. Про це повідомляє прес-служба КНМП. Нагадаємо, деякі підрозділи служби, у тому числі український, планують скоротити.

 

Як зазначається у зверненні, протягом кількох десятиліть Бі-бі-сі доносила до громадян СРСР неупереджені новини  про світ. Особливо важливим чинником, на думку КНМП,  була інформація про події в Радянському Союзі, які замовчувалися комуністичною владою: «Діяльність Бі-бі-сі дозволяла громадянам країни за залізною завісою отримувати альтернативну від радянської пропаганди інформацію і формувати не зашорене уявлення про дійсність. У часи незалежності українська служба Бі-бі-сі стала хорошою школою для українських журналістів, зразком об'єктивності і неупередженості в нашій професії. Вона сприяла утвердженню демократичних цінностей серед українців».

 

Як стверджують в КНМП, українське суспільство опинилося у становищі, коли на журналістів здійснюється тиск, запроваджується цензура, ЗМІ контролюються владою, зменшується кількість незаангажованих засобів масової інформації: «За цих обставин, - каже голова Комітету Юрій Луканов, - позбавлятися вагомого чинника інформації дуже нерозважливо. Це може призвести до не передбачуваних наслідків. Існує нагальна необхідність, аби уряд Великої  Британії відмовився від таких намірів, виявив волю і зберіг світову службу Бі-бі-сі, в тому числі і українську службу  як важливий чинник становлення демократії в нашій країні».  

 

Як писала ТК, Всесвітня служба Бі-бі-сі (BBC World Service) має намір скоротити 650 працівників - понад чверть свого персоналу. Загалом до 2014 року бюджет Всесвітньої служби скоротиться на 16%. Причиною економії є рішення британського уряду зменшити видатки Міністерства закордонних справ на іномовлення. Чутки про те, що Українська служба Бі-бі-сі може потрапити під скорочення, циркулювали у медіапросторі вже досить давно, одначе, за останньою інформацією від джерел «Детектор медіа», рішення щодо її долі відклали до 2012 року.

 

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду