Бі-бі-сі продає свої 34 журнали, найімовірніше – німцям

21 Лютого 2011
9639
21 Лютого 2011
11:54

Бі-бі-сі продає свої 34 журнали, найімовірніше – німцям

9639
Бі-бі-сі продає свої 34 журнали, найімовірніше – німцям

Британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі визначилась із двома головними претендентами на купівлю пакету з тридцяти чотирьох друкованих видань, найпопулярнішими з яких є Top Gear і Radio Times, повідомляє The Guardian із посиланням на поінформовані джерела. Головними претендентами називають німецькі видавничі концерни Bauer і Burda.

 

Засновником BBC Magazines, компанії-видавця журналів, є BBC Worldwide, комерційний підрозділ Бі-бі-сі. Компанія залучила аудиторську фірму KPMG і спершу прагнула укласти угоду про продаж видань до березня 2011  року. Одначе схоже, що процес затягнувся щонайменше до кінця літа.

 

BBC Worldwide отримала від правління корпорації дозвіл на продаж журналів у вересні 2010 року. Окрім продажу 100% акцій, прийнятними є варіанти продажу ліцензії на випуск журналів або мажоритарного пакету акцій. Одначе для Бі-бі-сі принциповим є продати відразу всі журнали, що відсіює масу покупців, охочих купити окремі видання. Також, продавши видання, корпорація володітиме брендами багатьох із них, таких як Bob The Builder, Top Gear тощо.

 

Bauer готовий викласти за пакет із 34 журналів близько $160 млн. Корпорація вже має свої дочірні компанії у Великій Британії - H Bauer, що видає TV-ґайди TV Choice і Total TV Guide, кулінарний журнал Eat In, а також жіночі журнали Bella та Take a Break, і Bauer Media, що випускає видання Grazia, FHM, Match!, Classic Bikе та інші.

 

Губерт Бурда, німецький видавець, чиї компанії випускають майже 200 видань у багатьох країнах світу, також претендує на журнали Бі-бі-сі. У Британії Burda володіє журналами Wedding, Full House та Love it!.

 

Haymarket Publishing, яка 2005 року купила у BBC Worldwide журнал Eve і закрила його за три роки, спершу також висловила намір змагатись за пакет видань Бі-бі-сі, одначе нещодавно топ-менеджер Haymarket Media Group Руперт Гезелтайн заявив, що компанія не претендуватиме на них.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду