Джим Девіс стане головним редактором газети Kyiv Post

18 Квітня 2011
28636
18 Квітня 2011
10:30

Джим Девіс стане головним редактором газети Kyiv Post

28636
Джим Девіс стане головним редактором газети Kyiv Post

Головним редактором газети Kyiv Post замість звільненого Браяна Боннера стане Джим Девіс. Про це заявив власник газети Мохаммад Захур українській газеті «Коммерсантъ».

 

«Сьогодні (18 квітня. - ред.) колективу Kyiv Post буде представлений новий головний редактор - Джим Девіс, який працював раніше в нас на цій посаді, - повідомив пан Захур. - Він хороший фахівець, але ми продовжимо в США і Великобританії пошуки людини, здатної очолити газету. Нам потрібний сучасний і активний головний редактор. А поки газета буде виходити, як і раніше, сайти теж відновлять роботу. Ми нікого з журналістів насильно не тримаємо, але і політику газети змінювати не збираємося».

 

Також пан Захур пояснив причину звільнення попереднього головреда газети Браяна Боннера: «У нас із ним не співпадали точки зору на редакційну політику, і перше попередження він отримав рік тому. Я вважав, що потрібно більше соціальних тем і реклами, газета й веб-сайт повинні приносити прибуток, а Боннеру більше подобалися гострі політичні новини».

 

За його словами, з боку української влади не було тиску на політику видання. Нагадаємо, що за версією редакції Kyiv Post Браяна Боннера звільнили через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком. «Я справді телефонував Боннеру і просив не публікувати інтерв'ю, тому що матеріал був сирим, непідготовленим і в'ялим. Його потрібно було допрацювати, дістати документи, яких бракувало, а не давати в газету абияк. Ми планували опублікувати інтерв'ю пізніше, і чому Боннер його надрукував у недопрацьованому вигляді - для мене велике питання», - сказав видавець.

 

Він додав, що заяву про розірвання контракту Браян Боннер «підписав з великою радістю».

 

У редакції Kyiv Post вважають, що Браян Боннер отримав гарні відступні. «Йому виплатили зарплату за півроку, і він погодився на звільнення. Ми пропонували йому судитися з видавцем і поновлюватися на посаді головреда, але він не хоче. Сказав, що пише бізнес-план і створюватиме нову газету, а нам порадив продовжувати страйк», - розповів «Коммерсанту» журналіст Kyiv Post.

 

Як відомо, 15 квітня редакція газети Kyiv Postзаявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити опубліковувати інтерв'ю з міністром сільського господарства. Одна з вимог страйку - відновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера, якого звільнили через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.

 

Сам Микола Присяжнюк заявив, що задоволений своїм інтерв'ю, яке вийшло друком у газеті Kyiv Post 15 квітня. За його словами, попередньо було домовлено, що інтерв'ю вийде без узгодження. Він наголосив, що не має жодного відношення до конфліктів всередині редакції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28636
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 516
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду