Андрушко програв УДО

4 Квітня 2011
17174
4 Квітня 2011
15:36

Андрушко програв УДО

17174
Охоронець президента правомірно застосував силу до журналіста
Андрушко програв УДО

Адміністративний суд міста Києва відмовив журналісту Сергію Андрушку в задоволенні позову проти охоронця Управління державної охорони. Про це він повідомив у коментарі ТК.

 

Сергій Андрушко планує оскаржувати це рішення в апеляційній інстанції. «Тепер якщо охоронець державної структури застосовує силу до журналіста, то це минає безкарно. Це рішення - узаконення цієї безкарності», - сказав він.

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки головний спеціаліст Управління державної охорони Юрій Щека застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Цей інцидент було знято на камеру.

 

У своїй позовній заяві пан Анрушко просив суд визнати дії охоронця УДО протиправними. За його словами, в позові йшлося про те, що «дії відповідача не носили ознак пропорційності»: «Тобто не були здійснені з дотриманням необхідного балансу і з будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів свобод, на досягнення яких були спрямовані дії відповідача». Також він просив стягнути з відповідача судові витрати у розмірі 3 гривні 40 копійок.

 

Як уже писала ТК, минулого судового засідання служба охорони президента пояснила, що запідозрила Сергія Андрушка в тому, що він тримав «гранату чи якійсь вибуховий пристрій», тому й застосувала до нього силу.

 

Окрім цієї справи Сергій Андрушко оскаржував постанову прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності. Однак 7 грудня Голосіївський районний суд відмовив йому в задоволенні цієї скарги, а 8 лютого Апеляційний суд міста Києва залишив у силі рішення Голосіївського районного суду.

 

Нагадаємо, що прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила Сергієві Андрушку в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17174
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
defiant
4771 дн. тому
Ребята, давайте различать журналистов и психически неуравновешенных эпатажных особ, которые под видом журналистов позорят цех Журналист должен брать умением писать, а невоспитанный хам должен всмегда получить по харе - это очень справедливо. Эту истину, сдается, поняли уже даже на СТБ, а вы продолжаете пиарить откровенную быдловатость.
EURONEWS
4771 дн. тому
УВАЖАЕМЫЕ УКРАИНЦЫ, ОСТАТКИ СВОБОДЫ ДЛЯ ВАС ЗАКОНЧАТСЯ, КОГДА НА ВАС НАПЛЮЮТ ЖУРНАЛИСТЫ. Я СМОТРЕЛ ВИДЕО - ОХРАННИК ПРОСТО ПОКАЗАЛ ЖУРНАЛИСТУ, КАКОЙ ОН КРУТОЙ ЯНО-ГАРД И ВСЕ. ЗАВТРА С ВАМИ НА УЛИЦЕ БУДЕТ ПОДОБНОЕ, ЕСЛИ НЕ НАУЧИТЕСЬ СТРАТЕГИЧЕСКИ МЫСЛИТЬ. ПОЭТОМУ ЖЛОБСКУЮ ПСИХОЛОГИЮ МЕНЯЙТЕ НА ЕВРОПЕЙСКУЮ. ИНАЧЕ ВАМ ПИ...ДЕЦ. А ЖУРНАЛИСТАМ КСТАТИ И ДАЛЬШЕ БУДЕТ НОРМАЛЬНО.
Doroti
4771 дн. тому
Охранник качественно выполнял свою работу. Журналист пытался прыгнуть выше головы и нарушить элементарные правила поведения на мероприятиях с главой государства; сделать "жареную" новость (потому как не за комментарием Андрушко бежал со штативом наперевес). За это журналист поплатился. А теперь использует это для саморекламы. Ну, какой журналист, такие и методы
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду