Сергій Андрушко подає скаргу на постанову прокуратури, якою йому відмовлено у порушенні кримінальної справи

26 Липня 2010
28643
26 Липня 2010
15:29

Сергій Андрушко подає скаргу на постанову прокуратури, якою йому відмовлено у порушенні кримінальної справи

28643
Сергій Андрушко подає скаргу  на постанову прокуратури, якою йому відмовлено у порушенні кримінальної справи

Завтра журналіст СТБ Сергій Андрушко подасть скаргу на постанову прокуратури Голосіївського району, якою йому було відмовлено у порушенні кримінальної справи  щодо перешкоджання охоронцями президента його журналістській діяльності. Про це ТК повідомив сам Андрушко.

 

За його словами відповідна скарга подаватиметься до прокуратури міста Києва.

 

Як вже повідомляла ТК, у постанові прокуратури від 1 липня 2010 року, вказано, що  у ході дослідчої перевірки свідчення давав сам  Андрушко і оператор СТБ Костянтин Богуславський, а от «військовослужбовці, які брали участь у інциденті» на допит не з'явились.

 

«Окрім того аргументація  цього рішення дещо дивна. Вони посилаються на те, що мені потрібно було показати пропуск, для того, щоб знімати президента. Але у нас інші правила: журналіст акредитується, а потім тільки показує посвідчення журналіста», - сказав Сергій Андрушко.

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім'я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов'язків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28643
Читайте також
24.09.2010 11:44
Юрій Луканов, «Радіо Свобода»
42 291
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду