УДО не побачило порушень у тому, що їхній співробітник застосував силу до Сергія Андрушка

4 Серпня 2010
30806
4 Серпня 2010
18:49

УДО не побачило порушень у тому, що їхній співробітник застосував силу до Сергія Андрушка

30806
УДО не побачило порушень у тому, що їхній співробітник застосував силу до Сергія Андрушка

За результатами службового розслідування  жодних порушень в діях співробітників Управління державної охорони, які застосували силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, не встановлено. Про це йдеться у відповіді УДО на інформаційний запит «Української правди».

 

«По подіям, які мали місце 15 червня 2010 року під час проведення охоронного заходу при відвідуванні посадовими особами, щодо яких здійснюється державна охорона, виставки Агро-2010, Управлінням держохорони України проведено  службове розслідування. В діях військовослужбовців порушення вимог чинного законодавства не встановлено», - йдеться у відповіді УДО.

 

В документі також зазначається, що військовою прокуратурою Центрального регіону України було проведено перевірку в порядку статті 97 КПК.

 

«У ході перевірки фактів зловживання  військовою службовою владою, або службовим становищем, перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень та недбалого ставлення до військової служби з боку військовослужбовців УДО не встановлено», - зазначається в повідомленні.

 

Також у документі повідомляється, що 13 липня Військова прокуратура центрального регіону винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо військовослужбовців УДО за зловживання владою або службовим становищем, якщо таке діяння заподіяло істотну шкоду, умисне вчинення дій, які виходять за межі наданих повноважень.

 

 

Раніше на запит «Української правди» УДО відмовилося називати прізвище, ім'я та по-батькові військовослужбовця управління, який 15 червня застосував силовий прийом до Сергія Андрушка. Така само відмова надійшла на запит народних депутатів Ірини Геращенко й Ольги Герасим'юк.

 

Як повідомляла ТК, 15 червня під час відвідування президентом Віктором Януковичем виставки «Агро-2010» президентський охоронець застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, який зі штативом і мікрофоном наздоганяв оператора, який пішов знімати Віктора Януковича. Того ж дня УДО на своєму сайті опублікувало вибачення перед Сергієм Андрушком.

 

Рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогами оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до Сергія Андрушка, звільнити цього співробітника з УДО, порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, а також провести перевірку законності відмови у порушенні кримінальної справи за всіма попередніми заявами журналістів про перешкоджання їм у виконанні професійній діяльності.

 

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляла, що в УДО проходить службове розслідування, за результатами якого будуть зроблені «жорсткі висновки».

 

Тим часом, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила Сергію Андрушку в порушенні кримінальної справи. Журналіст подав скаргу до Прокуратури міста Києва на цю відмову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30806
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду