Андрушко просить Адміністративний суд визнати дії охоронця УДО протиправними

27 Січня 2011
14018
27 Січня 2011
12:28

Андрушко просить Адміністративний суд визнати дії охоронця УДО протиправними

14018
Андрушко просить Адміністративний суд визнати дії охоронця УДО протиправними

Розгляд справи у Адміністративному суді міста Києва за позовом журналіста СТБ Сергія Андрушка продовжиться 2 лютого. Про це ТК повідомив сам журналіст.

 

 27 січня відбулось перше засідання у цій справі.

 

 У своїй позивній заяві пан Анрушко просить суд визнати  дії охоронця Управління державної охорони протиправними.

 

За його словами, у позові йдеться про те, що «дії відповідача не носили ознак пропорційності»: «Тобто не були здійснені з дотриманням необхідного балансу і з будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів свобод, на досягнення яких були спрямовані дії відповідача». Також він просить стягнути з відповідача судові витрати у розмірі 3 гривні 40 копійок.

 

 Під час судового засідання  був присутній юрист УДО, а от співробітник, який застосував силу до журналіста, не з'явився. Його ім'я на першому засіданні не було назване.

 

 Як вже повідомляла ТК, окрім цієї справи Сергій Андрушко оскаржував постанову прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності. Однак 7 грудня Голосіївський районний суд відмовив йому у задоволенні цієї скарги.

 

 Як писала ТК, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила. Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім'я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов'язків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду