Суд відмовив Сергію Андрушку у справі за позовом до прокуратури

17 Грудня 2010
22184
17 Грудня 2010
18:06

Суд відмовив Сергію Андрушку у справі за позовом до прокуратури

22184
Суд відмовив Сергію Андрушку у справі за позовом до прокуратури

17 грудня Голосіївський районний суд не скасував постанову прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності кореспондента СТБ Сергія Андрушка. Про це ТК повідомив представник Андрушка адвокат Олександр Заруцький.

 

За словами адвоката, відмову Голосіївського районного суду вони оскаржуватимуть в Апеляційному суді міста Києва.

 

Таке рішення прийняв суддя Микола Дідик після того як представники прокуратури Голосіївського району надали суду матеріали про відмову у порушенні кримінальної справи.

 

Нагадаємо, у своїй позовній заяві Сергій Андрушко просив скасувати постанову про відмову у порушенні кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченою статтею 171 Кримінального Кодексу України, яку 1 липня 2010 року видав помічник прокурора Голосіївського району С. Лисенко. Також Сергій Андрушко просив повернути матеріали для проведення додаткової перевірки.

 

Як писала ТК, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила. Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім'я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов'язків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду