Сергій Андрушко залишив «Вікна-новини» (ОНОВЛЕНО)

2 Червня 2012
9973
2 Червня 2012
01:08

Сергій Андрушко залишив «Вікна-новини» (ОНОВЛЕНО)

9973
Сергій Андрушко залишив «Вікна-новини» (ОНОВЛЕНО)

Кореспондент Сергій Андрушко залишив програму «Вікна-новини». За словами керівника департаменту інформаційно-аналітичного мовлення телеканалу СТБ Володимир Павлюка, співпрацю з журналістом припинено з 5 червня.

 

У коментарі «Детектор медіа» щодо цього кадрового рішення Володимир Павлюк відзначив: «Причина дуже проста: мене не влаштовує якість матеріалів Сергія Андрушка. Я з ним про це неодноразово говорив». На прохання уточнити, про які саме претензії йдеться, пан Павлюк відповів, що готовий аргументувати їх щодо кожного сюжету журналіста: «Ми можемо проаналізувати всі матеріали - кожний сюжет Сергія Андрушка, який вийшов в ефір чи не вийшов. До кожного матеріалу, який він робив, в мене були претензії. І ці претензії ніяким чином не виправлялися». Про здобутки в роботі журналіста, вдачі і невдачі керівник Аандрушка порадив запитати безпосередньо в Сергія.

 

Нагадаємо, до роботи у ньюзрумі «Вікон» Сергій Андрушко повернувся у квітні цього року. Саме Володимир Павлюк запросив його на посаду журналіста. До цього Андрушко працював у департаменті документально-публіцистичних програм, куди перейшов, коли його очолив колишній шеф-редактор «Вікон» Олексій Мустафін. До цього Сергій Андрушко був спеціальним кореспондентом «Вікон».

 

«Я дуже сподівався на те, що Сергій дуже високо підніме планку для ньюзрума щодо якості матеріалів та його роботи. Але протягом двох місяців співпраці цього не відбулося, на жаль», - сказав Володимир Павлюк. Відповідаючии на запитання, чи очікуються у проекті й інші кадрові зміни і чи є претендент на місце Сергія Андрушка, пан Павлюк сказав: «Ні, немає».

 

Сам Сергій Андрушко щодо розірвання контракту зазначив: «Сьогодні поняття цензури головний редактор підмінив поняттям "неякісний сюжет". Справді, є факти для аналізу Володимиру Павлюку. За півтора місяці співпраці з ним не вийшли до етеру аж чотири моїх сюжети, в одному з яких вирізані ним майже усі синхрони високопосадовців. Для прикладу, за 10 років моєї роботи у «Вікнах-новини» одиничні сюжети, які НЕ потрапили до етеру - увійшли у відкритий лист журналістів СТБ про факти цензури». Детальніші коментарі журналіст пообіцяв надати ТК найближчими днями.

 

Пан Павлюк очолив департамент інформаційно-аналітичного мовлення СТБ 1-го травня 2012-го року, прийшовши на зміну Михайлу Єрмолаєву.

 

Сергій Андрушко народився 1978 року. Закінчив бакалаврат, а потім магістратуру Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Працював кореспондентом спортивного відділу НРКУ та ведучим інформаційної програми на радіо «Континент».

 

Кар'єру на СТБ розпочав у 2000 році на посаді журналіста. З 2003 року кореспондент проекту «Вікна-новини». Працював у програмі «Вікна-Столиця».

 

У 2010-му році за підсумками премії «Телетріумф» переміг у номінації «Репортер».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9973
Читайте також
22.06.2012 07:55
Валентина Самченко, «Україна молода»
22 019
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Все пропало
4349 дн. тому
Ага,Мустафина ,который хороший шеф-редактор,уровень устраивал,а этого юношу непонятного-нет. Конец Викнам. Остальные сами начнут уходить.
Angel-13
4349 дн. тому
Спочатку Павлюк звільнив журналістку Олю Сіманович яка пропрацювала 7 років у "Вікнах" і була спецкором, тепер звільняє Сергія Андрушко, переможця Телетреумфу, 9 років на "Вікнах", теж спецкора. Кого він буде звільняти далі..?, напевно що Наталью Соколенко?, або Ольгу Червакову... Таке враження, що "Вікна" вирішили знищити руками цього "Всьо пропало"
дирехтор
4350 дн. тому
Андрушко быстро найдет достойную работу,а вот Павлюка вряд ли после таких решений кто-то подберет.
хехе
4350 дн. тому
Смешно. Победитель Телетриумфа с таким опытом делает некачественные сюжеты? А чего поумнее придумать не мог этот редахтор?
Белке
4350 дн. тому
Он сейчас редактор не Нового канала,а СТБ. Былые заслуги в профессии не учитываются. Все когда-то были рысаками.Нужно здесь и сейчас быть профи.А он не дотягивает до шеф-редактора ВИКОН.Там журналисты сильнее на порядок .И школа сильная.Как он может им что-то рассказывать?
boss
4351 дн. тому
"Следствие закончено , забудьте !" СТБ - труп ! А как хорошо всё начиналось ....
Белка
4351 дн. тому
Я всего лишь ответила на "ни одного сюжета в жизни сам не сделал!". Это неправда. "Павлюк еще очень слабый редактор" - я слышала противоположные мнения от коллег Павлюка по Новому каналу. Пусть он покажет сюжеты Андрушко, к которым есть претензии, и всем станет все понятно. Я, допустим, хоть и смотрю "Викна" по мере возможности, не попадала ни на один сюжет Сереги после практически годового простоя. А рубить сразу категориями "черное-белое", "плохой-хороший" - это так непрофессионально.
Белке
4351 дн. тому
Кто судьи? Андрушко отличный журналист. А Павлюк еще очень слабый редактор,чтобы оценивать и приговоры выносить. Плохо закончит на этой посаде.
Про Павлюка
4351 дн. тому
Павлюк не выносимый, как редактор. А сюжеты его и правда никто не помнит, птому что нечего вспоминать.
Белка
4351 дн. тому
Капец, ты, наеврное, слишком молод. Но Павлюк, когда ты был еще моложе, чем сейчас, работал в программе "Репортрер" на Новом канале и, когда не ленился, делал отличные сюжеты. Это безотносительно к талантам Андрушки.
Капец
4351 дн. тому
Капец! Павлюк оценивает работу Андрушко! Ни одного сюжета в жизни сам не сделал!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду