detector.media
04.04.2011 15:36
Андрушко програв УДО
Охоронець президента правомірно застосував силу до журналіста

Адміністративний суд міста Києва відмовив журналісту Сергію Андрушку в задоволенні позову проти охоронця Управління державної охорони. Про це він повідомив у коментарі ТК.

 

Сергій Андрушко планує оскаржувати це рішення в апеляційній інстанції. «Тепер якщо охоронець державної структури застосовує силу до журналіста, то це минає безкарно. Це рішення - узаконення цієї безкарності», - сказав він.

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки головний спеціаліст Управління державної охорони Юрій Щека застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Цей інцидент було знято на камеру.

 

У своїй позовній заяві пан Анрушко просив суд визнати дії охоронця УДО протиправними. За його словами, в позові йшлося про те, що «дії відповідача не носили ознак пропорційності»: «Тобто не були здійснені з дотриманням необхідного балансу і з будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів свобод, на досягнення яких були спрямовані дії відповідача». Також він просив стягнути з відповідача судові витрати у розмірі 3 гривні 40 копійок.

 

Як уже писала ТК, минулого судового засідання служба охорони президента пояснила, що запідозрила Сергія Андрушка в тому, що він тримав «гранату чи якійсь вибуховий пристрій», тому й застосувала до нього силу.

 

Окрім цієї справи Сергій Андрушко оскаржував постанову прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності. Однак 7 грудня Голосіївський районний суд відмовив йому в задоволенні цієї скарги, а 8 лютого Апеляційний суд міста Києва залишив у силі рішення Голосіївського районного суду.

 

Нагадаємо, що прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила Сергієві Андрушку в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY