Герман: Президент вважає, що охоронець, який образив Андрушка, має понести кару

6 Вересня 2010
11228
6 Вересня 2010
14:36

Герман: Президент вважає, що охоронець, який образив Андрушка, має понести кару

11228
Герман: Президент вважає, що охоронець, який образив Андрушка, має понести кару

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, відповідаючи на запитання «Главреда» про інцидент з журналістом СТБ Сергієм Андрушком, зазначила: «Коли президент дізнався, що охоронець, який так вчинив з Андрушком, не був звільнений, він дав вказівку повернути справу на повторне розслідування. Президент вважає, що так просто цього залишити не можна - винний має понести кару».

 

За словами Герман, охоронець досі працює, але вона переконана, що в даному випадку ідеться про конфлікт «честі держави» та «честі мундира».

 

«Моя вина в тому, що я не завжди воюю в таких випадках до останнього патрона, а воювати треба. Є люди, які вважають, що треба відстоювати честь мундира, а є ті, хто вважає, що найголовніший мундир - мундир Держави і Президента як символу Держави, і за його чистоту воювати треба», - сказала пані Герман.

 

Але Ганна Герман не змогла пообіцяти, що охоронець буде звільнений.

 

«Можу обіцяти лише те, що преса  обов'язково буде знати, як завершиться ця історія», - сказала вона.

 

Як повідомляла ТК, 15 червня під час відвідування президентом Віктором Януковичем виставки «Агро-2010» президентський охоронець застосував силовий прийом до журналіста СТБ Сергія Андрушка, який зі штативом і мікрофоном наздоганяв оператора, який пішов знімати Віктора Януковича. Того ж дня УДО на своєму сайті опублікувало вибачення перед Сергієм Андрушком.

 

Рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогами оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до Сергія Андрушка, звільнити цього співробітника з УДО, порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, а також провести перевірку законності відмови у порушенні кримінальної справи за всіма попередніми заявами журналістів про перешкоджання їм у виконанні професійній діяльності.

 

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляла, що в УДО проходить службове розслідування, за результатами якого будуть зроблені «жорсткі висновки».

 

Тим часом, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила Сергію Андрушку в порушенні кримінальної справи. Журналіст подав скаргу до Прокуратури міста Києва на цю відмову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11228
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Розмарінка
4981 дн. тому
Германн вважає, перзидент вважає, всі шось вважають, а де ця кара?
Знающий
4981 дн. тому
Прекратите писать одно и тоже. Андрушко хам и его бить надо чаще, раз его папа не делал этого в детстве.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду