Суд переніс справу за позовом журналіста СТБ Сергія Андрушка до прокуратури

8 Грудня 2010
19834
8 Грудня 2010
18:30

Суд переніс справу за позовом журналіста СТБ Сергія Андрушка до прокуратури

19834
Суд переніс справу за позовом журналіста СТБ Сергія Андрушка до прокуратури

Розгляд справи за позовом кореспондента СТБ Сергія Андрушка щодо скасування відмови у порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності перенесено на 13 грудня.

 

Таке рішення суддя Микола Дідик прийняв у зв'язку з тим, що на засіданні 8 грудня не з'явилася друга сторона по цій справі, тобто представники прокуратури Голосіївського району. Також вони не подали матеріали про відмову у порушенні кримінальної справи.

 

Справа  слухається в Голосіївському суді. У своїй заяві Сергій Андрушко просить скасувати Постанову про відмову у порушенні кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченою статтею 171 Кримінального Кодексу України, яку 1 липня 2010 року видав помічник прокурора Голосіївського району С. Лисенко. Також Сергій Андрушко просить повернути матеріали для проведення додаткової перевірки.

 

Як писала ТК, раніше в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку відмовила прокуратура Голосіївського району міста Києва. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила.

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім'я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов'язків.

 

«Телекриткика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19834
Читайте також
13.09.2010 10:08
Андрій Шевченко, «Українська правда»
27 633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду