Сергієві Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи, навіть не вислухавши охоронців президента

21 Липня 2010
25602
21 Липня 2010
17:39

Сергієві Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи, навіть не вислухавши охоронців президента

25602
Сергієві Андрушку відмовили в порушенні кримінальної справи, навіть не вислухавши охоронців президента

Прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила журналісту СБУ Сергію Андрушку у відкритті справи щодо перешкоджання його професійній діяльності, не опитавши охоронців президента. Про це  повідомляє  «Українська правда».

 

 За інформацією видання, у постанові прокуратури йдеться про те, що у дослідчої перевірки свідчення давав сам Андрушко і оператор СТБ Богуславський, а от «військовослужбовці, які брали участь в інциденті» не з'явилися на опитування.

 

Це при тому, що на адресу Управління державної охорони було направлено запит щодо забезпечення явки охоронців. Крім того, у постанові прокуратури сказано, що під час конфлікту з охоронцями президента Андрушко не надав співробітникам УДО «оформлену належним чином перепустку, яка б дозволяла прохід на зйомку президента».

 

Однак у коментарях «УП» Сергій Андрушко зазначив, що жодної перепустки у нього ніхто не вимагав, а допуск журналістів до президента здійснювався на основі акредитації: «Я не знаю, про що йде мова. Жодних перепусток для зйомки президента немає. Акредитуються журналісти зазвичай, просто показуючи посвідчення».

 

Також пан Андрушко повідомив, що найближчим часом планує подати скаргу на рішення Голосіївської прокуратури, яким було відмовлено у відкритті кримінальної справи.  

 

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував до Сергія Андрушка силу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25602
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lana
4871 дн. тому
А "журналіст СБУ" - це як??? Це якись новий ЗМІ? телеканал СБУ - цікаві факти життя простих СБУ-шників?
samson
5028 дн. тому
http://www.youtube.com/watch?v=hRwWJpXjOgI 14.07.2010 р. у приміщенні редакції "Газети "Зелена планета" відбувся обшук за сфабрикованою постановою Козелецького районного суду Чернігівської області. Таким чином була здійснена спроба рейдерського захоплення редакції газети руками міліції, за якою стоїть Наталія Зубицька (Земна) та її бізнес-партнер Микола Ус. Редакція газети вже другий місяць бореться із цензурою та тиском, що стало наслідком проведення журналістського розслідування протиправної діяльності М. Уса
micka
5028 дн. тому
коли суди не допомагають залишається брати в руки стінгери і всю ту шоблу загатити на попіл - починаючи від президента і до самих данєцкіх акраін.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду